Начини за използване на кокосово масло в грижата за тялото

Кокосово масло е леко, гъвкаво и естествено средство, което се използва широко за козметични цели. 

Предимствата на този продукт са ниската му цена, приятен аромат и способността му да се използва както за тялото, така и за косата или ноктитe. Нека разгледаме по-подробно използването на кокосово масло в процеса на грижа за себе си.

КОКОСОВО МАСЛО ЗА КРАСИВА КОЖА

Естественото кокосово масло има положителен ефект върху кожата и допринася за нейното омекотяване, ексфолиране на мъртвите клетки и насищане с полезни вещества. За да направите домашен скраб за тяло, смесете кокосово масло и кафява захар в равни пропорции и нанесете получената смес в масажно движение върху влажна кожа. След това изплакнете с вода при стайна температура.

АНТИ-СТАРЕЕНЕ КОКОСОВО МАСЛО

Благодарение на високото съдържание на витамин Е и антиоксиданти, кокосовото масло забавя стареенето и осигурява твърдост и еластичност на кожата. 

КОКОСОВО МАСЛО СРЕЩУ ЧУПЛИВОСТ НА КОСАТА

Ефективно укрепва структурата на всяка коса, предотвратява нейната чупливост и цъфтене. Подхранва, овлажнява, осигурява гладка коса като коприна. Веднъж седмично, нанесете масло върху цялата дължина на косата или само върховете. Оставете за няколко часа и след това измийте косата по обичайния начин. 

КОКОСОВО МАСЛО ВМЕСТО КРЕМ ЗА БРЪСНЕНЕ

Благодарение на специалната консистенция инструментът може да се използва вместо крем или гел за бръснене. Той осигурява гладък плъзгащ ефект, предотвратява появата на дразнене и прави кожата мека.

КОКОСОВО МАСЛО ЗА МЕКИ СТЪПАЛА

Наличието на мастни киселини прави кокосовото масло отлично средство за омекотяване на краката. Намажете продукта на краката си преди лягане, сложете чорапи и си лягайте. Краката ще станат забележимо по-меки след първата процедура. 

Обхватът на използване на кокосово масло е доста широк. Важно е да следвате правилата за използването му, да изберете метод, базиран на вида на проблема, както и да изберете качествен и сертифициран продукт.