Мъжете назовават 8 причини, поради които жените остават сами

Тя има всичко. Но е недоволна в любовния си живот.

Познаваме такива хора и проведехме специално проучване за тях, за да разберем какво точно им липсват.

В проучване сме попитали няколко десетки мъже, за да разберем защо някои момичета остават сами.

1. Изглеждат мрачни

Социологът Джес Карбино проучва поведението на хората в популярни уебсайтове за запознанства. Както се оказва, много жени се опитват да имат същите изражения на лицето в снимките си, като тези, които моделите правят върху кориците на списанията, което ги кара да изглеждат студени, арогантни и горди.

Но когато мъжете избират партньор, те предпочитат снимки на усмихнати, отворени жени, които изглеждат приятни.

2. Придават твърде голямо значение на брака

Ако една жена иска да се ожени твърде много, тя дори може да изплаши някой, който иска семейство. Ако всичко, което има значение за една жена, е да се ожени, тя ще започне да преценява дали кандидатът е потенциален съпруг още на първата среща. Без да мисли какъв е този човек като цяло.

Мъжете обаче виждат партньорите си като бъдещи съпруги, само когато са сигурни, че всички други неща са наред.

3. Те усложняват нещата

Много жени са склонни да бъдат твърде драматични и да четат прекалено много между редовете, когато не трябва. Има разлика в начина, по който мъжете и жените мислят. Повечето мъже имат ясен и логичен ум, а жените често отделят твърде голямо внимание на ненужни подробности.

Разбира се, не можем да променим начина, по който мислим, така че отговаря на изискванията на противоположния пол. По-добре е, ако жените не използват неясни фрази като “Имам чувството, че нещо не е наред”. Те нямат смисъл за мъжете. Най-малкото се опитайте да не правите това в началните етапи на връзката.

4. Те не могат да обичат мъжете

Мъжете и жените не винаги говорят на един и същи език в любовта. Психолозите са убедени, че мъжете трябва да усещат уважението на партньора си, а жените ценят изражението на романтичните чувства.

Както и при всичко друго, важно е да се намери точното равновесие. Прегръдките, целувките и любезните жестове ще ви накарат да почувствате, че вашият човек ви обича, и хваленето и отдаването на важност на неговите мнения са признаци на уважение, които той изпитва.

5. Те се нуждаят от много неща

Социалните изисквания за мъжете са по-високи от тези за жените. Те трябва да спечелят много, за да осигурят своите семейства. Те трябва да бъдат по-силни, по-умни и по-спокойни от нас. Въпреки това, някои жени са готови да разгърнат цял списък от изисквания за своя потенциален партньор, а дори не мислят за това, което ще му дадат в замяна.

Дори идеалният мъж ще избяга от този тип жена. И ако една жена има големи очаквания за себе си, нейният партньор ще се опита да ги покрие.

6. Те не се грижат за външния си вид

Много мъже смятат красотата на жената за най-ценния й актив. Разбира се, техният характер, интелигентност и други личностни черти са също така важни, но появата им е първото нещо, което мъжете (не само мъжете) забелязват.

Стилните жени с добра поза и приятна усмивка правят добро впечатление. И няма значение дали отговарят на модерните стандарти за красота или не. Повече от това, жените често използват фалшиви мигли, устни и много грим. Но всички тези неща само отблъскват мъжете, затова бъдете внимателни.

7. Живеят в измислен свят

Принцесите на Дисни и холивудските драми са развалили живота на много хора. Клишетата, използвани в романтичните филми, са толкова далеч от реалността, че има съвсем малко хора, които могат да се сравняват с тях.

Това не означава, че реалистите имат повече шанс да намерят любовта от мечтателите, но двойките трябва да мечтаят заедно. Най-важното е да имаш чувства към човека, а не към това, което има.

8. Решават всичко сами

Терминът “силна и независима жена” няма никакви положителни конотации за мъжете. Тези думи се използват, за да опишат жените, които се оплакват от детското поведение на мъжете, нерешителността и слабостите. Тези жени се опитват да направят всичко сами.

Мъжете също имат своя собствена гледна точка и гордост, те са част от връзката и искат да бъдат чути и уважавани. Самостоятелните хора не се нуждаят от командир, имат нужда от партньор.