Модерно боядисване на косата – шатуш и балеаж сезон есен/зима 2018 – 2019

Тази година цветът на косата, в който се съчетават няколко сходни нюанса, се превръща в сензационна тенденция и се извършват гладки преходи от тъмно към по-светло. 

Тази техника на боядисване на пластове има редица предимства: позволява да се даде визуален обем на косата, оцветяващият състав се прилага много внимателно, без да се повреди чувствителния скалп; полученият цвят изглежда естествен. Основната идея е да се получи ефект на отблясъци, като че ли косата е естествено изсветляла от слънцето. Такива преливания наистина обновяват образа, правят вида по-приятен и безгрижен.

За най-популярни видове боядисване се счита балеаж, омбре, шатуш и Калифорните акценти. За непрофесионалисти е трудно да разграничат техниките една от друга, но истински професионалисти ясно ги разпознават, както на външен вид, така и по метода на прилагане на оцветяващия пигмент в косата.

Снимки на най-добрите идеи, които можете да видите са в нашата селекция.

Важно е да се отбележи, че балеажа и шатуша изглеждат безупречно на права и къдрава коса. Същото важи и за дължината. Разбира се, колкото по-плътна и по-дълга е косата, толкова по-зрелищно е оцветяването. Но дори и за средните и къси прически тази техника ще бъде само плюс, който успешно разкрасява лицето на момичето, изглажда недостатъците и да му придава младолик вид.

И още малко идеи:

Освен класическото от кестеняво към русо, професионалистите умело преплитат и смели цветни акценти, без да увреждат допълнително косата ви.