Модерните неща, на които е време да кажем “Сбогом”

Жилетките, които са били популярни през 60-те години на миналия век, рокли с големи принтове от 80-те години на миналия век и изящни дънки от 70-те години, са неща, които виждаме днес на световните подиуми.

Повечето експерти са единодушни, че всеки моден цикъл трае средно 15 години. Хората се нуждаят от около 2 години, за да забележат тенденцията, след което ще спечелят инерция през следващите 5 години и след като станат популярни, ще достигнат връха си за следващите 5 години. И накрая, популярността им ще започне да намалява и процесът на избледняване ще отнеме 3 години. С течение на времето тенденцията може да се върне. Има няколко често срещани тенденции, които са на път да излязат и ако знаете кои са те, ще ви помогне да избегнете грешки, докато създавате перфектния външен вид.

Събрахме набор от тенденции, които вече не са популярни и трябва да се опитате да ги избегнете.

Изобилие от пръстени

Според етикета на бижутата, общият брой пръстени на ръцете на една жена не трябва да надвишава 3, включително сватбения пръстен. Максимум 2 бижута се допускат от една страна. Имайте предвид, че след 17 часа се препоръчва да носите бижута с диаманти, изумруди и рубини.

Пуловери и рокли от евтина плетена тъкан

Лошото качество на плетивата се раздърпва и разнищва лесно. Освен това, материалът с лошо качество може да предизвика алергична реакция на кожата. Идеалното съотношение е 20-30% синтетика и 70-80% естествено влакно.

Чорапогащниците

По-добре е просто да не носите чорапогащи в тъмнокафяв цвят през лятото, защото те не изглеждат естетически добре. Имайте предвид едно правило – телесните  чорапогащи трябва да са за тон, по-тъмен от кожата ви. По-едрите момичета трябва да изберат черни чорапогащи – това ще направи краката им да изглеждат по-слаби.

Не забравяйте, че никога не е добра идея да носите чорапогащи с летни отворени обувки.

Бельо прозиращо под блузата

Някои жени смятат, че носенето на дантелено бельо под тесни дрехи е секси. Но това не е съвсем така. Гладкото бельо в телесен цвят е много по-добър избор. Също така по-добре не носете сутиени със силиконови презрамки, когато сте с блуза или рокля с отворени рамене, а вместо това изберете сутиени без презрамки.

Липса на аксесоари

Аксесоарите могат да допълнят вашата визия и да й дадат уникален чар. Можете да използвате шапки, шалове, колани, часовници или  бижута. Аксесоарите могат да са същия цвят като дрехите ви или  да контрастират с тях. Когато избирате подходящия, помнете златното правило: трябва да носите аксесоари, които съответстват на вашето тяло. Избирайте големи аксесоари, ако имате по-едро тяло, докато дребните дами трябва да изберат миниаксесоари.

Облекло в стил пижама

Стилът на пижамата, който беше популярен преди няколко години сред модните дизайнери, е на път да приключи. Кажете “не” на качулките с котешки уши – оставете ги за 15-годишните момичета.

Дънки, вкарани в ботуши на високи токчета

Това ще ви направи да изглеждате вулгарно. Добре да носите дънки, вкарани в ботуши, ако ботушите са каубойски или са без високи токчета. Друга добра комбинация са ботушите до глезените в комбинация със слим дънки. Дънките дори могат да се навиват над ботушите, за да се виждат.

Слънчеви очила с камъни

Избирайте слънчеви очила с нестандартна или класическа форма без никакви камъни по тях. Тези “бижута” могат да ви направят да изглеждате евтино. Когато избирате слънчеви очила, трябва да знаете типа на лицето си. Ако имате квадратна форма на лицето, изберете слънчеви очила тип пеперуда, тип овално лице ще изглежда страхотно с авиаторските слънчеви очила, а кръглото лице изглежда добре с всякаква форма.

Дълги остри нокти

Обърнете внимание и на вашия маникюр. Дългите остри нокти с ярки мотиви са тенденция от миналото, днес овалната форма на ноктите е модерна. Когато избирате цвета, избере бял, черен, червен или телесен лак за нокти – тези цветове винаги изглеждат модерни.