Мечтата на всяко момиче.. естествено дълги и гъсти мигли

Някои казват, че красотата на окото се откроява най-много от красивите, дълги мигли, които съсредоточват вниманието именно върху очите. Няма съмнение, че голяма част от нежния пол мечтаят за гъсти и дълги мигли.. и несъмнено има безброй изкуствени начини за постигането им. От спиралата до изкуствените мигли.. съществува голямо разнообразии от опции, между които да избирате. Ако искате обаче да ги притежавате, дори когато махнете макиажа, то ние Ви предлагаме 7 начина за постигане на точно този ефектBeautiful natural lashes

1. Яжте здравословни храни

Да, това определено не е нещо неочаквано. Ключът към здравата коса и кожа е здравословната диета. А както ще се убедите, и миглите не правят изключение. Тайната е да се ядат храни, богати на протеини, които ще помогнат на миглите Ви да растата гъсти и дълги.

2. Зехтин, зехтин, зехтин!

Един от най-лесните начини за постигане на дълги мигли, това е зехтинът. За да Ви помогне да защитите и подхраните миглите си, нанасяйте малко зехтин всяка вечер с помощта на чиста четчица от спирала, и на сутринта измийте. Не забравяйте, че същото правило важи и за веждите, стига да искате те да бъдат по-гъсти.

3. Витамин E

Вместо да използвате само зехтин, опитайте се да създадете свой собствен серум за мигли. Смесете 1 с.л. масло от сладък бадем и 1 с.л. зехтин, изсипете една капка течен витамин Е. Изсипете сместа в малка купичка.. все пак ще я използвате повече от веднъж. С помощта на четчица или тампонче нанесете сместа върху линията на миглите. Правете тази процедура преди да заспита за около няколко седмици и ще забележите прекрасната разлика – по-силни, по-здрави, по-плътни и дълги мигли!

4. Избягвайте използването на изкуствени мигли

Използването на изкуствени мигли може да реши проблема Ви временно, но честото им прилагане се смята, че вреди на Вашите естествени мигли. Именно затова, те не биха помогнали в дългосрочен план.. дори напротив.

5. Не оставайте с грим прекалено дълго време

Миглите Ви трябва да дишат, така че им давайте заслужена почивка от козметичните продукти, колкото се може по-често. Премахването на грима, ведната след като сте се прибрали у дома, и винаги се уверявайте, че сте го отстранили напълно.

6. Използвайте рациново масло

Рациновото масло е богато на витамин Е, протеини, хранителни вещества и Omega-6 мастни киселини. Вярно е, че е малко по-трудно за намиране, в сравнение с други масла, но обикновено магазините за здравословни храни са мястото, от което да си го набавите. Освен за Вашите мигли, рациновото масло е благодат и за растежа на Вашата коса. Не само, че рациновото масло стимулира растежа на косата, но също така може да допринесе и до подобен ефект върху Вашите мигли! Просто нанесете малко количество рациново масло върху миглите и веждите преди лягане и след няколко седмици ще забележите невероятната разлика – ще направи миглите по-дълги и здрави.

7. Масажирайте

Един от най-лесните съвети, свързан с растежа и удължаването на миглите, е разресването им два пъти на ден със специална четчица за мигли. Тази процедура ще помогне за насърчаването на здравословен растеж и абсорбирането на натуралните масла, които използвате (зехтин, рациново масло и пр.). Процедирайте по продължение на цялата дължина на миглите. Изключително лекият масаж, който ще усетите, ще подобри кръвоснабдяването.

Най-добрият начин за стимулиране на растежа на миглите е не просто да използвате един от тези начини, а да ги комбинирате. Погрижете се за Вашите мигли, отнасяйте се към тях с грижа!

Надяваме се тези наши съвети да са били от полза. Чувствайте се свободни да споделите Вашите собствени любими тайни, съвети и трикове за това как да получим по-дълги и гъсти мигли в коментарите по-долу.

Останете винаги красиви и бляскави!