Козметиката, която трябва да спрете да използвате по време на студения сезон

Студеният вятър, ниските температури и повишената сухота на въздуха неблагоприятно се отразяват на състоянието на нашата кожа. 

Използването на декоративна козметика само изостря проблема, причинявайки лющене на лицето, зачервяване, обриви и други неприятни симптоми

През есента и зимата дерматолозите особено настояват, че момичетата трябва  да избират не само продукти за грижа за кожата, но и декоративна козметика. Съществува и списък с продукти, които не се препоръчват за употреба през студения сезон. Той включва:

КРЕМ ЗА ОСНОВА С МАТИРАЩ ЕФЕКТ

Такива продукти обикновено изсушават кожата и само подчертават лющенето. През зимата кожата се нуждае от допълнителна влага, така че кремът трябва да бъде избран внимателно. Собствениците на мазна кожа е по-добре да се използва фундамент, предназначен за нормалнен тип. Блясъкът на лицето е по-добре да се почисти с кърпичка за грим.

МАТОВО ЧЕРВИЛО

По същата причина, през зимата не се препоръчва и използването на матово червило. Изберете овлажняващ балсам, съдържащ витамин Е, глицерин и други хранителни вещества.

ГЛАНЦ ЗА УСТНИ

Въпреки че тези средства са за масова употреба, експертите препоръчват да ги оставите за времето на студения сезон. Работата е, че гланцът съдържа в състава си вода, която се изпарява при ниски температури. В резултат на това устните са стават сухи и напукани.

СКРАБ ЗА ЛИЦЕ

Меките пилинг маски ще ви помогнат да се отървете от мъртвата кожа и ефективно да я почистите от замърсяване. Не използвайте силни скраб маски и продукти с големи абразивни частици: те увреждат кожата и предизвикват нейната свръхчувствителност.

ЛАК ЗА КОСА

Лакът има изсушаващ ефект и провокира изпаряването на влагата в структурата на косъма. През есенния и зимния период го заменете с други средства, които не само ще фиксират стила ви, но и ще осигурят допълнителен обем на косата и дори ще я овлажнят.