Какво става, когато умрем? Теории за това какво се случва в задгробния живот

Смъртта е това, което е извън контрола на човека. Въпреки факта, че разполагаме с най-модерни технологии, които ни позволяват да гледаме дори в най-отдалечения ъгъл на Вселената, ние нямаме възможност да потвърдим или опровергаем съществуването на задгробния живот. Остава само да гадаем и създаваме теориите.

Теория на безкрайния живот

Теорията за безкрайния живот е най-често срещаната. Нейните поддръжници вярват, че не умираме, а само се прераждаме. Тази теория се основава на многобройни доказателства за прераждането. Може също да сте чували истории за това как хората си спомнят минали факти, които са потвърдени.

Космическа теория

Ако вярваме в космическата теория, тогава нашето съзнание принадлежи на Вселената, а не на тялото. Когато умрем, съзнанието се връща в пространството.

Будистка теория

Будистката теория е много подобна на теорията за безкрайния живот. Всеки човек живее вечно, преражда се всеки път след смъртта. Според будистите праведните стават полубогове, усърдните хора стават обикновен човек, а грешниците се превъплъщават във вид на животни или дори на неодушевени предмети, като камъни.

Теорията на паралелната вселена

Теорията за паралелната вселена многократно е формирала основата на научно-фантастичните филми и комикси. Но колко е реална? Тя твърди, че когато умрем, ние просто ще преминем към друго измерение и ще продължим нашето съществуване.

Теория на съня

А ако животът ни е само сън? Може би нашата смърт е просто пробуждане, след което всички ще забравим и ще продължим да живеем истински живот ?! Харесва ли ви тази идея?

Ацтекска теория

Древните ацтеки вярвали в задгробния живот. Въпреки това, те били убедени, че има и три други свята: Слънцето, Миклан и Тлалокан. Воини и жени, загинали при раждане, се прераждат в тялото на колибри и летят към Слънцето. Тези, които са починали от болести или в резултат на инцидент, отиват на Миклан. Който умира от удавяне, попада в Тлалокан.

Теория на египетските фараони

Египетските фараони вярвали, че смъртта е обратимо явление. Затова те мумифицирали собствените си тела, вярвайки, че един ден ще успеят да се върнат към живота.

Паранормална теория

Тази теория е в основата на повечето филми на ужасите. Много хора вярват, че след смъртта душата на човек остава сред живите и можете да се свържете с нея, например, като прибягвате до услугите на медиумите.

Какво мислите, вярвате ли в някоя от тези теории? Може би имате свои собствени предположения за това какво става след смъртта?