Какво е детето, според месеца на раждане

Знаете ли, че в известна степен месецът на раждане разкрива личността ни? Тя се формира още от детските ни години. В следващите редове споделяме какво е характерно за децата родени в различните месеци в годината. Вижте каква личност се крие във вашите деца.

Деца, родени през януари

Тези деца са по-щастливи като възрастни, отколкото през детските си години и сякаш на старини имат по-младежки дух. На тях им е по-трудно да се забавляват. Предпочитат да прекарват времето си в писане на домашното, отколкото в игри. За да бъдат успешни в живота ще се нуждаят от вашето насърчаване. Обикновено са отговорни и следват график. Амбициозни, скромни и трудолюбиви, рядко показват емоциите си.

Деца, родени през февруари

Те са иноватори, енергични, бързо усвояват информацията. Учат се бързо от своите връстници, но ценят независимостта и могат да се покажат като непокорни. Към хората и животните проявяват щедрост, въпреки че понякога изглеждат студени и безразлични. Децата родени през февруари са романтици в по-късен етап от живота си. Обичат забавленията и са разточителни.

Деца, родени през март

Ако вашето дете е родено през третия месец от годината, то със сигурност е интуитивно, но и малко срамежливо. Друго, което вероятно сте забелязали са неговата емоционалност и творчески ум, който му помага да създава въображаеми светове. Децата родени през март са състрадателни и щедри.

Деца, родени през април

На по-късен етап от живота си те са рисков тип. Изключително активни са, особено в моментите, в които знаят, че не ги наблюдавате. Тъй като губят бързо интерес, за тях е важно да имат постоянно разнообразие от занимания. Приказливи са, емоционални, имат положителна нагласа, умни са и имат добра памет. Умеят да развеселяват хората край себе си.

Деца, родени през май

Практични, последователни и внимателни. Такива са децата родени през май. Те обичат да събират разни неща. Още докато са малки ще забележите тяхната любов към храната, дрехите, скъпите придобивки. Израстват последователни във взаимоотношенията си със семейството и приятелите си и очакват взаимност. Умеят да оценяват хубавите неща в живота си. Упорити са, мотивирани, трудолюбиви, но често и неспокойни.

Деца, родени през юни

Остроумни и забавни, надарени с артистичност, такива са юнските деца. Добри комуникатори са, писането им се отдава и определено знаят как да продадат нещо на някого в игрите си. Тъй като те имат много таланти, добре е още от ранна детска възраст да се занимават с усъвършенстването им. На по-късен етап от живота си няма да останат незабелязани, а флиртът определено няма да им е чужд. Ако повярвате в тях може да станат велики личности.

Деца, родени през юли

Тези деца се нуждаят от подхранване с чувства и емоции. Те са чувствителни и към емоциите и чувствата на другите. Имат силна интуиция и богато въображение. Филантропската им страна се проявява още от ранна детска възраст. Тъй като обичат много да се гушкат, не забравяйте да ги дарявате постоянно с ласки. Но децата родени през юли често менят настроенията си и на по-късен етап от живота си често размишляват за миналото.

Деца, родени през август

Децата родени през август имат високо его и ще търсят постоянно вниманието на околните. За тях е важно да бъдат забелязвани, глезени и определено не обичат критиките. Ако често биват хвалени, подкрепяни, те могат да са сърдечни и даващи. Тъй като са независими, борбени, всяко ограничение, което не им допада може да ги превърне в бунтари. Трудно се фокусират върху уроците и могат да бъдат отмъстителни.

Деца, родени през септември

Септемврийските деца са добре организирани и перфекционисти. Понякога могат да бъдат екстремни в поведението си. Обичат животните и са много добри в това да майсторят, да създават нещо с ръцете си. Ако успеят да надскочат срамежливостта си, биха могли да са много добри комуникатори. Смели и безстрашни, те обичат да пътуват и да изследват. Упорити, мотивирани и вдъхновяващи са, особено на по-късен етап от живота си.

Деца, родени през октомври

Тези деца трудно могат да избират и често се колебаят. Въпреки това са очарователни и ако родителите им обърнат достатъчно внимание, могат и да са добре възпитани. Харесва им да бъдат заобиколени от хора. Обичат красотата и изкуствата във всичките им форми. Важно е от ранна детска възраст да бъдат ангажирани с уроци, занимания, тъй като са малко мързеливи и трябва да се работи в посока преодоляване на мързела. Понякога послъгват.

Деца, родени през ноември

Енергични и любопитни по природа, децата родени през ноември харесват пъзелите и книгите. На по-късен етап могат да бъдат много емоционални в любовта, лесно да показват гнева си, когато не са съгласни с нещо. Когато са ядосани могат да бъдат и много отмъстителни. Диви, загадъчни, в тях се крие една интересна личност, открояваща се в тълпата.

Деца, родени през декември

Известни със своя оптимизъм и ентусиазъм, тези деца обикновено са щастливи. Обичат да научават нови неща и още от малки за тях е важно да покажат на света своята гледна точка за нещата от живота. Обичат да пътуват, активни са, харесва им да спортуват. Щедри и лоялни, амбициозни, нетърпеливи, темпераментни и чувствителни. Лесно се сприятеляват, но рядко показват емоциите си.

Източник: az-jenata.bg