Как да се сдобиете с титлата “Добре поддържана жена”?

Красотата не винаги е подарък отгоре. В повечето случаи това е резултат от усърден и сложен труд. За щастие, модерните жени имат много начини да изглеждат достойни винаги и навсякъде. И сред тях не само скъпи салонни процедури, но и доста достъпни и уютни средства, които не изискват много време.

Струва си да придобиете няколко добри навика и да научите някои прости неща, с които да изглеждате добре поддържани и красиви.

Кожа

Основното, за което се грижи добре поддържаната жена, е кожата. Отношението към нея трябва да бъде същото към платно, на което е рисувана картината. Невъзможно е да се създаде шедьовър с лошо качество. Красива кожа е награда за правилно хранене, здравословен начин на живот, адекватен сън и системни грижи. Към това трябва да бъдат насочени усилията.

Висококачествен коректор – това е полезна покупка, която определено си струва. Но това не е гаранция за добър резултат. Експертите по красота ви напомнят, че за здравата кожа е важно да се получат достатъчно витамини и микроелементи. Количеството вода, което се пие на ден, е не по-малко от 2 литра.

Ако мечтаете за сияйна кожа, се грижете за сезонна козметика: през лятото това е крем с филтър за слънцезащитен крем, а през зимата – овлажнители. Измиването с гореща вода, особено със сапун, е враг на добрата кожа. Тази практика изтощава повече, отколкото почиства. Потърсете алтернативи сред тониците и мицеларните агенти.

Козметиците предлагат важни съвети: в случай на многобройни проблеми с кожата не трябва да се надявате на козметичен салон. Момичета, които не могат да се отърват от акне за дълго време трябва да посетят ендокринолог, дерматолог и гастроентеролог, а не да изискват невъзможното от гримьора. Подобни проблеми трябва да бъдат третирани, а не маскирани.

Коса

Нито скъпите дрехи, нито бижутата с диаманти, нито дори короната на главата ви ще скрият мръсната и изтощена коса. Ако косата е в плачевно състояние, тя не може да се постави в красива прическа. Това е проблем, който може да отрече всички усилия за създаване на образ на добре поддържана жена.

Накъсаните краища, крехкост, лош цвят – всичко това е причина да посетите компетентен фризьор. Модерните процедури, като полиране, омасляване, са доста достъпни и огромно количество положителни отзиви подсказват, че на тази практика наистина може да се вярва. Домашните процедури също са много полезни, например изплакване с отвара от корен от репей, листа от коприва и цветове от фармацевтична лайка. Да направите маска с репей, рициново или кокосово масло също е лесно.

Професионални фризьори препоръчват използването на синтетични четки само за оформяне, докато през останалото време е за предпочитане да се предпочитат дървените гребени, които не електрифицират косата.

Маникюр

Трудно е да се надценява ролята на красивите ръце. Чистия маникюр е страхотен бонус към образа на добре поддържана жена. Разбира се, у дома не е лесно да получите същия резултат, който е гарантиран от компетентен маникюрист. Но грижата за ръцете е проста задача. Опитайте се да предотвратите пресушаване и свръхрастеж на ноктите, редовно отстранявайте кожичките, овлажнявайте с крем или масло.

Една жена, която се стреми да изглежда добре поддържана, не бива да допуска излющен лак или израснтал гел лак.

Вежди

Днес, тенденцията е доста гъсти вежди, които имат естествен вид. Но това не означава, че можете да се отпуснете и да спрете да се грижите за тях. Веждите все още се нуждаят от редовна корекция. Отстранете излишните косъмчета, така че формата винаги да остава ясна.

Отлично решение, особено за заети жени, може да бъде оцветяване с къна или татуиране. Предимството на първия метод е ниската цена и абсолютната безболезненост, но резултатът ще продължи не повече от три седмици. Tattoo – по-сериозна процедура, за която трябва да платите много, а може би и да изпитате болка. Но през следващите няколко години веждите ще изглеждат като нови (макар че все още не трябва да забравяте за пинсетите).

Зъби

Това е един от най-важните компоненти на образа на добре поддържана жена! Толкова много, че нуждата от грижи изглежда очевидна.

Разбира се, всеки цивилизован човек знае, че зъбите трябва да се почистват и лекуват ежедневно, ако е необходимо. Не забравяйте за превантивни прегледи, които ще помогнат за предотвратяване на много проблеми. Важно е да не преминете към другата крайност – прекомерна грижа. Не трябва да експериментирате с домашно избелване, защото може да бъде опасно за емайла. Да, и с професионалист е важно да не се прекалява: твърде бели зъби изглеждат неестествено и отвличат вниманието от всичко останало.

Аромат

Способността да избирате парфюми е истински дар. Но това е напълно възможно да се научи. Разбира се, трябва да се съсредоточите върху собствения си вкус, но не забравяйте, че твърде екстремни и неочаквани нотки могат да бъдат неприятни за другите. Важно е да запомните, че за всеки активен аромат има време и място. Ето защо, за ежедневна употреба е по-добре да изберете спокойна миризма, не прекалено сладка, но достатъчно топла. Прекалено студените аромати се възприемат от жените странно, може да изглежда, че дамата се е възползвала от мъжкия парфюм.

Пълната липса на парфюм е лоша практика. Това може да се сравни с отхвърлянето на аксесоари и без него е толкова трудно да се създаде хармонично и интересно изображение без тях. Чистотата и чистотата са основните заповеди на красотата. Мръсните обувки, особено в сухо време, не само могат да развалят впечатлението за човек, но и да сложат край на неговата репутация. Една добре поддържана жена не може да си позволи подобен пропуск.

Грим

Без значение колко мъже са любители на естествената красота, не бива да се бърка естествеността с небрежния външен вид. Лесният грим винаги е подходящ, с изключение на това, че ако отидете в сауната или басейна, трябва да се откажете от козметиката. В други случаи добрия грим, добре оформените вежди, оцветени мигли и блясък за устни ще бъдат доста подходящи.

Но гримирането е нещо, което трябва да научите. Неуместния грим ще съсипе цялата ви визия. По-добре е да се ограничите до спирала за очите, отколкото да поставите сенките неправилно или да начертаете неравна очна линия.

И в дрехите, и в грима, и в маникюра, и в фризьорството – във всичко е необходимо да се помисли за сезонността, времето на деня и вида на събитието.

Усмивка

Изражението на лицето е важно оръжие на красива, добре поддържана жена. Нищо чудно, че казват, че красотата идва отвътре. Усмихвайте се на света – и той ще ви се усмихне. И изобщо не е необходимо да разтягате дежурната гримаса, а усмивката е това, което излъчват очите. Не забравяйте, че мръщенето е вредно. Води до ранни бръчки и репутацията на мрачен неприятен човек. А за един цялостен и хармоничен образ на добре поддържана жена, това е абсолютно неподходящо, нали?