Как да използваме течна очна линия?

Днес ще Ви покажа няколко трика, относно това как да използвате течна очна линия. Обзалагам се, че повечето от Вас си мислят, че нанасянето й е твърде трудно. Но това всъщност е едно от нещата, които изискват упражнения и постоянство. Течната очна линия е малко по-сложна за нанасяне, отколкото обикновен молив, тъй като е течна и представлява един ‘шедьовър’. Както и да е, ето и няколко съвета, които ще Ви помогнат за нанасянето на течна очна линия, като професионалист.liquid eyeliner

 • За да се приложи правилно течна очна линия, първо трябва да нанесете малко основа за грим или крем върху лицето и клепачите си. Нанесете тънък слой. Това не е задължителна стъпка, но само ще улесните своята работа и ще изглеждате по-красиви.
 • Желателно е преди използването на течна очна линия, да нанесете сенки за очи.
 • Вместо за започвате от вътрешния ъгъл на окото си, започнете на нанасяте очната линия от средата и леко плъзнете към външния ъгъл. След това можете да се върнете и да нанесете във вътрешния ъгъл на окото. По този начин ще избегнете, доколкото е възможно, размазването.
 • Не затваряйте очите! Дръжте окото наполовина отворено и, ако е възможно, опитайте се да останете спокойни, без да треперите. Ако опъвате прекалено много окото, то линията няма да е много гладка.
 • Използвайте твърда повърхност. Всеки път, когато нанасяте течна очна линия, е желателно да подпрете ръката, която използвате, на твърда повърхност – стена, огледало. Това ще задържи ръката Ви стабилна и ще получите по-лесно желания ефект.
 • След като сте нанесли течната очна линия, оставете очите си полуотворени и я оставете да изсъхне за 10-15 секунди.течна очна линия

Предимства:

 1. Създават по драматичен и зашеметяващ ефект. Съчетани с подходящ грим, създават невероятни котешки очи.
 2. Течната очна линия създава по-дълги и добре оформени линии, които правят миглите да изглеждат по-плътни и великолепни.
 3. За разлика от другите очни линии, течността лесно се премахва.
 4. Ако знаете как да я прилагате правилно, ще получи наситен и разкошен цвят.

Недостатъци:

 1. По принцип са по-трудно приложими и може да се наложи да практикувате за известни време. Трябва да имате стабилна ръка и да бъдете много търпеливи.
 2. Някои от тях имат тенденция за избледняване. Трябва да сте сигурни, че избирате една от най-качествените течни очни линии.

 

Надявам се да съм Ви била полезна. Разгледайте и други наши статии или ни посетете на страницата ни във Facebook.