Кажете “Чао” на алергиите

Може да изглежда странно, но алергиите имат полезна функция. Те могат да ви помогнат да избегнете сериозни заболявания. Според проучвания рискът от развитие на тумори намалява при хора с алергии.

Алергията е често срещано заболяване на нашето време. Всеки човек има свои собствени алергени и има специални тестове, за да се определи на кои вещества реагира нашето тяло.

Има много лекарства, които могат да помогнат за облекчаване на хода на алергиите. Но, както знаем, е по-добре да се предотврати болестта, отколкото да се лекува.

Работното ви място

Ние прекарваме много време на работното място. И е необходимо да го поддържаме чисто. Почиствайте празните места редовно и премахнете всички ненужни елементи, за да не затрупвате пространството. Ще ви бъде по-лесно да имате достъп до нещата, от които се нуждаете и ще се натрупва по-малко прах. След като организирате работното си място, е време да почистите къщата си. Изхвърлете старите неща, така че въздухът в къщата ви да стане по-чист и няма да вдишвате прах.

Почистване

Необходимо е да почистите дома си щателно. Сухото и мокро почистване с помощта на специални хипоалергенни почистващи препарати ще ви помогне да намалите възможността от алергии. Важно е да носите респиратор, за да защитите белите дробове. Използвайте прахосмукачка със специален филтър за прах и ръкавици, за да защитите ръцете си. Важно е внимателно да се третира килима, както и повърхности, които не могат да бъдат измити или изтрити.

Чисто и покрито легло

Сменяйте редовно спалното бельо и го перете при висока температура. Микробите и паразитите ще умрат в горещата вода. Предпочитайте хипоалергенните матраци, изработени от естествени материали. Също така е полезно да се използватпокривала, предпазващи от прах от мърсотия.

Затварайте прозорците

Прозорецът е вход за прах от улицата. Ето защо е за предпочитане да използвате климатик за охлаждане на въздуха. За поддържането на алергените е необходим специален филтър. Също така е важно да затворите прозорците по време на шофиране. По този начин ще предотвратите утаяването на полен върху тапицерията в интериора на автомобила.

Правила за разходки

Трябва да се разхождате вечер, тъй като от 10:00 до 16:00 часа има огромно количество полен във въздуха. Още по-добре е да се разхождате в дъжда. Ако все пак трябва да излезете през този период от време използвайте поленова маска. Можете също да поставите шапка и слънчеви очила, за да се предпазите от праха.

Къпете се

Вземете душ и измийте косата си, след като се върнете от разходка. Това ще ви помогне да се отървете от праха и микробите. Също така е необходимо да смените дрехите си веднага щом се върнете у дома. Трябва да държите домашните си дрехи отделно от тези, които носите навън.

Хранене

По-добре е да се следва здравословна диета, за да се улесни работата на храносмилателната система. Опитайте се да избегнете продукти, които могат да причинят алергии. Също така е полезно да включите в диетата си тъмни плодове, билки, лют червен пипер, лук, зелен чай и джинджифил.

Вода

Пийте много вода, тъй като дехидратацията може да влоши алергиите. Жените трябва да пият 9 чаши, а мъжете трябва да пият 13 чаши.

Домашни любимци

Ако имате домашни любимци, е необходимо да ги къпете редовно. Поддържайте хигиената на вашите домашни любимци и ги държите далеч от леглото и мебелите си.

Дрехите

Трябва да се предпочитат естествените материи, тъй като синтетичните тъкани могат да причинят обриви и сърбеж. По-добре е да си перете дрехите често.

Козметика

Необходимо е внимателно да изберете козметика, хигиенни продукти и почистващи препарати. Те трябва да бъдат хипоалергични. В противен случай използването на нестандартни и агресивни стоки може да доведе до алергична атака. Трябва внимателно да проучите състава, преди да купите продукт.

Етерични масла

Зехтин, масло от чаено дърво и евкалиптово масло трябва да се нанасят върху кожата, за да се намали обривът и раздразнението. Те могат отлично да се справят с възпалението и сърбежа на кожата. Можете да ги вдишвате, както и да ги добавяте в козметиката, за да успокоите кожата.

Всяко растение изхвърля своя прашец в различни месеци. Ето защо е важно да следите това, за да сведете до минимум риска от алергии.

Надяваме се, че нашите предложения ще ви помогнат да избегнете алергиите. Имате ли някакви интересни съвети за предотвратяване на алергична реакция? Споделете ги в коментарите.