Изхвърлете ги незабавно: 5 вида дрехи, които са вредни за вашето здраве

Знаете ли, че някои видове облекло не само носят неудобство и дискомфорт, но също така оказва се са с негативно влияние върху нашето здраве? 

Водещи експерти споделиха списък с неща, които не трябва да се носят под какъвто и да е претекст:

СТЯГАЩО БЕЛЬО

Тези видове дрехи, въпреки че са предназначени да скрият всички видими недостатъци, причиняват непоправими щети на вътрешните органи. Стягащото на бельото оказва натиск върху коремната част на тялото и предотвратява нормалното кръвообращение. Особено остро реагират тазовите органи: висока вероятност от цистит, коремна болка, както и проблеми с яйчниците.

ТЕСНИ ДЪНКИ

По същата причина лекарите не препоръчват да носите тесни дънки. Тази дреха прекалено стиска коремната кухина и може да причини заболявания на стомашно-чревния тракт. Експертите също така предупреждават, че носенето на тесни панталони може да доведе до персистираща коремна болка и хронични киселини.

ПРОДУКТИ ОТ СИНТЕТИЧНИ ТЪКАНИ

Ако в състава на дрехите има неестествена тъкан, много от нас изпитват всички странични ефекти на синтетика: зачервяване, сърбеж, обриви и дискомфорт в областта, където тъканта докосва тялото. Дерматолозите твърдят, че тъканите с лошо качество могат да причинят алергии, дерматити и да се превърнат в носител на вредни инфекции.

ЛОШ СУТИЕН

Неправилно избраното бельо може да причини болка в областта на врата, раменете, главоболие и дори коремна болка.

 

ДРЕХИ С ПОЛО ЯКА

Дори такива привидно безобидни неща като яката могат да окажат значително влияние върху здравето ни. Тясното притискане на врата може да наруши кръвообращението в гърлото и главата, което води до болки в шията, мигрена и дори заболявания на сърдечно-съдовата система.

При избора на дрехи винаги използвайте здравия разум. Без значение колко модерен, стилен или красив е продуктът, не го купувайте, ако се чувствате ограничено и дискомфортно с него. Комфорта и удобството – залог за благополучие, отлично настроение и усещане за пълна свобода на действие.