Изберете правилния рус нюанс за косата си

Руса коса, целуната от слънцето

Русата коса е прекрасна, но и трудно постижима. Все пак трябва да се има предвид, че русото не подхожда на всяка една жена.
Получаването на подходящ рус цвят може да се окаже доста трудно начинание. За дамите с по-светъл тон на косата това е доста по-лесно, но за тези с тъмен нюанс може да се окаже много по-трудно достижимо.рус цвят на косата

Платинено рус цвят

Този цвят е един от най-трудно постижимия рус цвят. Той предполага пълно премахване на естественият Ви цвят. Тъй като платинено русият цвят е свързан с изсветляване на косата, то тази процедура може да бъде много вредна за Вашата коса в дългосрочен план.

Светло рус цвят

Този нюанс на русото е подходящ за дами, чиито естествен цвят на косата е значително по-светъл. Доближава се до платинения, като се премахва доста успешно червеникавият оттенък. Важно е и дамите да притежават по-светъл нюанс на кожата. В противен случай не би се получило желания ефект и русият цвят би изглеждал доста неестествен.руса коса

Златисто рус цвят

Много по-лесно е да постигнете златист рус цвят, тъй като той доста повече се доближава до естествения рус нюанс. Подходящ е за жени, чиито цвят на косата е по-тъмен. Бихте могли да заложите и на прическа с кичури в златист нюанс, която да придаде повече блясък на косата.

Рус цвят с червен оттенък

Подходящ е за жени, притежаващи розов оттенък на кожата. Също така много жени наблягат върху него, за да получат по-зашеметяващ вид и търсещи по-различен нюанс на косата.руса коса

Пепелно рус цвят

Със сив или кафяв оттенък, пепелно русият цвят е подходящ за дами с по-тъмен нюанс на кожата. Той е доста по-лесно приложим, тъй като предполага частично изсветляване на косата.
Съществува и възможността да смесите светлорус с пепелно-рус нюанс. Ще получите по-естествен вид и особено за лятото е доста предпочитан от много жени.руса коса

Изберете правилния рус цвят според тона на кожата:

руси тоновеЗа светъл тон на кожата са подходящи златистия рус цвят или този с червен оттенък. Платиненият или пепеляв цвят не биха изглеждали ласкателно върху такъв тип кожа.
За среден тон на кожата (нито светъл, нито тъмен) са подходящи всички нюанси на русото, в зависимост дали кожата Ви има топли или студени оттенъци. Все пак искрящите руси нюанси не винаги са правилния избор.
За дами с тъмен тон на кожата е препоръчително да се придържат към по-тъмните цветове на русото. Опитайте златистите или карамелени нюанси.

Ако желаете по-естествен вид, то изберете прическа с кичури или омбре ефект. По този начин се получава преливане на различни нюанси.