Хранителни навици, които неблагоприятно засягат състоянието на кожата

Неправилната диета, нездравословният начин на живот, честото натоварване, липсата на сън оказват неблагоприятно влияние върху външния ни вид.

Първите симптоми на проблема в повечето случаи се появяват на кожата. Експерти казват, че за такива проблеми, първото нещо, което трябва е да преразгледате диетата си и да направите корекции в нея. Какви продукти са вредни за кожата ни и с какво трябва да бъдат заменени?

ЗАХАР И ПОДСЛАДИТЕЛИ

Тези продукти са основните причини за суха кожа, ранни бръчки и различни обриви. Захарта унищожава колаген и еластин, които се съдържат в кожата, което осигурява еластичност и гладкост. В резултат на това бръчките започват да се появяват в особено чувствителни области. Захарта води до активиране на възпалителни процеси в тялото и увеличава производството на себум, което причинява многобройни обриви. Яжте червена риба, морски дарове или зеленчуци.

НИСКОКАЛОРИЧЕН ХЛЯБ И БИСКВИТИ

Въпреки, че в рекламите през цялото време се говори за предимствата на тези продукти и съдържанието на хранителни вещества, които причиняват резки колебания в нивата на кръвната захар. Това прави кожата суха и раздразнителна. Заменете тези продукти с пълнозърнест хляб или пълноценни здравословни храни, които не са диетични.

МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ

Хормоните, съдържащи се в кравето мляко, предизвикват възпаление на кожата. В този случай, човек не е задължително да бъде с непоносимост към лактозата: вещества, които се съдържат в напитката, влизат в конфликт с човешките хормони. Намалете до минимум консумацията на млечни продукти и да ги замени с йод-съдържащи: морски дарове или риба.

МАЗНО МЕСО

Животински протеин променя киселинността на кръвта, в резултат на това се проявяват промени в процесите на храносмилане, синтезът на хормоните и ензимите се влошава и процесът на регенерация на кожата се забавя. Яжте повече краставици, авокадо, броколи, соя. Ако не можете да си представите живота си без месо, дайте предимство на диетичните сортове – пиле, пуйка, телешко месо.

КАФЕ И ЧАЙ

Често ги използваме вместо вода и възприемаме този процес като допълнително насищане на тялото с течност. Всъщност тези напитки не са в състояние да осигурят на тялото вода и дори да отстраняват необходимия флуид от него. На 1 чаша чай трябва да приемаме по 1 чаша вода, а на 1 чаша кафе – 2 чаши вода. Също така включете в диетата по-воднисти храни: краставици, домати, грейпфрути.