Храната, която изгаря мазнините, докато спим

Всички знаем, че редовното хранене през нощта може да доведе до наддаване на тегло.

Това е особено вярно, когато става въпрос за храни, които съдържат рафинирани въглехидрати и скорбяла като хляб, ориз, картофени чипове и сладкиши – които са с ниско съдържание на фибри и високо съдържание на захар. Разбира се, те могат бързо да бъдат изгорени, но ако не използвате преобразуваната енергия, тези калории ще бъдат съхранявани като мазнини.

И все пак, експертите казват, че е най-добре да не си лягаме гладни. Така че, когато коремът ви започне да ръмжи, след като изгасите осветлението, най-добре да хапнете храна с ниско съдържание на въглехидрати.

Ако сте глупави, тук е един добър избор: пръчици сирене моцарела. При по-малко от 100 калории на пръчица, тези малки, но силни закуски осигуряват 6 грама протеин и само 1 грам въглехидрати, както и допълнителни хранителни вещества като калций и витамин D. Освен това няма да се притеснявате преяждане, благодарение на техните предварително опаковани порции.

За хората, които не търпят лактоза (или тези, които просто не харесват млечните продукти), малка шепа ядки, като бадеми и орехи, ще направи този трик. Въпреки че и двата вида ядки са с високо съдържание на мазнини и калории, те също са снабдени с много протеини, витамин Е, селен, магнезий и други здравословни хранителни вещества. Само не забравяйте, че когато става въпрос за ядки, можете да се увлечете в хапването.