Характеристики и особености, които момичетата най-често наследяват от майките си

Погледнете майката на момичето, ако искате да знаете каква ще бъде тя, когато остарее. Това клише не изглежда толкова смешно, тъй като науката казва, че има някои неща, които са наследени от майката към момичето. Генетиката е изключително сложен процес.

Многобройни изследвания показват, че има определени черти на характера и поведението, които само една жена може да предаде на децата си.

Ето някои от тях.

Интелигентност

Най-вероятно момичето ще бъде умно в същата степен като майка си. Интелектът се предава от жената, а не от мъж. Мащабно проучване от учени от отдел „Социални науки” на Съвета по медицински изследвания в Глазгоу, изучава повече от 12 000 млади хора на възраст от 14 до 22 години. Възможно е да се определи кои фактори влияят върху развитието на интелигентността. Изненадващо, предикторът бил IQ на майката. Разликата между интелекта на детето и майка му е не повече от 15 точки.

Качество на съня

Ако имате проблеми със съня на средна възраст, потърсете отговори в генетиката. Проучване, публикувано в медицинско списание, показва, че майките предават проблемите със съня, ако имат такива, на техните деца. Така че, ако майка ти си ляга късно, тогава ти, най-вероятно, ще имаш нужда от малко почивка. Безсънието се предава от майката. Интересно е, че не е установена такава връзка между бащата и децата.

Ако майка ви може да заспите навсякъде, тогава ще имате много късмет.

Остаряване

Майка ти младолика ли е? Нейният външен вид не съвпада с данните, посочени в паспорта? Имате много късмет. Когато остарееш, ще бъдеш толкова бавен, колкото майка ти. Учените от Института по биология на стареенето на Макс Планк в Германия са установили, че ДНК от митохондриите, които наследяваме изключително от майките ни, могат частично да контролират процеса на стареене. Или по-скоро скоростта му. Изследването е проведено при мишки, а не при хора. Следователно тази информация все още се нуждае от усъвършенстване и по-нататъшно проучване.

Менопауза

Учените са открили някои прилики в тази област. Оказва се, че възрастта, в която жената навлиза в менопауза, трябва да се вземе предвид от дъщеря й. Тъй като има голяма вероятност този период да се случи по същото време и за по-младото поколение.

Проучването е проведено през 2011 г. от Института за изследване на рака във Великобритания. На него присъстваха 2000 жени. Въз основа на получените данни е възможно да се заключи: ранна и късна менопауза, която се определя от 45 до 55 години, има тенденция да се запазва в семействата.

Тя не е свързана с генетиката. Най-вероятно начинът на живот и неговото качество играят по-голяма роля тук. Така например, пушачите жени преживяват менопаузата няколко години по-рано. Това заключение е направено директно от автора на изследването.

Лоялност

Съмнително заключение, разбира се, но тенденцията все още я има. Учените са склонни да заключат, че моделът на поведението на жената се копира от момичето в ранна възраст. Следователно има голяма вероятност прелюбодеянието да се наследи.

Освен това, предишни проучвания на учени от Университета в Куинсланд също показаха, че тенденцията към изневярата може да се наследи. Вярно е, че все още не е възможно да се разбере кой от родителите предава този ген на децата си.

Децата трябва да вземат от родителите си най-доброто, което имат. Начинът на живот, навиците, поведението и хобитата, желанието за самообразование и развитие, високите идеали и правилните ценности – това е, което детето трябва да получи от мама и татко.

Ако в семейството се ценят взаимно и уважават, тогава нито един ген на предателство няма да може да промени поведението на човека.