Фотосесиите в спалнята са новата гореща тенденция

Ексхибиционистката ни Instagram култура и движението за позитивно отношение към тялото родиха свой подобаващ наследник: будоарната фотография на двойки.

Партньорите свалят дрехите си и остават по бельо (или без) в професионално студио или вкъщи, където започват се отдават на игри пред камера. „Това в момента е избухваща ниша“, казва Майк Алебах, собственик на Allebach Photography в Северен Уелс, Пенсилвания. Според неговата преценка тези фотосесии ще са основният му източник на доходи през следващата година и вероятно е прав. Ако съдим по резултатите от скорошна анкета, почти половината от обвързаните са съгласни да позират за еротични снимки.

„Клиентите търсят по-лични и интимни портрети – нещо, което е само за тях“, обяснява Делиа Уошингтън, собственик на Boudoir by Delia Renee във Филадилфия. С такива горещи кадри може да отбележиш годишнина или друго важно събитие, а могат и да послужат като солидно доказателство за това колко привлекателна си ти и партньорът и дори да бъдат начин за укрепване на връзката. Да си полуразсъблечена или напълно гола заедно с партньора пред камерата носи усещане за опасност, което може да повиши вълнението във връзката ти, казва сексуалният педагог Памела Мадсън, основател на сексуалните семинари Back To The Body. А излизането от зоната на комфорта е способно да подпали интимния ти живот, добавя секс експертът Лорън Дъмит.

Заинтересована ли си да уловиш химията пред камера? Очаквай да дадеш между няколко стотин до над хиляда в зависимост от фотографа, местоположението и в зависимост дали би желала да подготвят грима или косата ти. Нормално е отначало да се притесняваш. „Никой не идва с думите: „Ще се справим страхотно!“, казва Алебах. „Но приключението сплотява.“

Професионалистът ще те напътства, включително с избора на облекло (ако изобщо избереш да носиш такова!), аксесоари (като дълго колие за теб и вратовръзка за твоя човек), и стил на снимките (черно-бели, цветни, съблазително приглушени или модерни и ярки). Фотографите обикновено започват с кадри, на които двойките са облечени. Когато вече си загряла, ти и партньорът ти може да започнете да се събличате, докато се гледате в очите, смеете се или просто се наслаждавате на момента. „В нашето студио никой не съди, така че може да се държиш колкото странно поискаш“, казва Уошингтън. Само помни: не участваш в порно филм.

След като фотографите приключат, може да избереш любимите си снимки, които да превърнеш в пикантно произведение на изкуството за стените в спалнята си или да ги скриеш в специален албум, който да използваш за любовната игра (естествено, трябва и да установиш правила за това кой ще задържи снимките, ако двамата скъсате). Дори снимките да останат скрити под леглото ти, все пак емоцията ще ти се отрази. Споделеното „О, Боже, не мога да повярвам, че направиме това!“ ще качи твоята връзка на следващо ниво увереност.

Направи си фотосесия сама

Можеш да използваш дигитална камера или тази на телефона си, като включиш таймер. Или помоли своя (много) доверена приятелка да щракне няколко кадъра с фотоапарат за моментни снимки, който не оставя никакви записани файлове.

стъпки към горещи кадри

  1. Почерпи вдъхновение. Прекарай време с половинката в гледане на снимки онлайн – арт еротика от Tumblr, секси филмови сцени, които да улавят усещането, което искаш, препоръчва Йон Гунар Гилфасън от JohGunnar Gylfason Photography в Ню Орлиънс.
  2. Напиши в Google „будоарни фотографи“, за да намериш подходящ в своя район. Разгледай портфолиото им и попитай предишни техни клиенти за препоръки, за да избегнеш навлеци, а след това си запиши час.
  3. Обсъди границите както с партньора си, така и с фотографа. Обясни им с какво си съгласна и кои неща смяташ твърде интимни, за да бъдат включени във фотосесията, казва Делиа Уошингтън.
  4. Направи плейлист, с който да извадиш на показ съблазнителната си страна по време на фотосесията. Опитай с плейлиста “Feel Sexy” на Spotify.

Източник: cosmopolitan.bg