Ето как да разберем дали ще ни отива къса коса

Всяка една дама се е питала дали ще й отива къса коса, ето как да разберете най- лесно!

 Въпреки това много дами се страхуват да се разделят с дългите си букли, защото ако си направиш неподходяща подстрижка, ще трябва да чакаш месеци наред докато косата ти порасне отново.

Сега ще споделим с вас един невероятно лесен начин, който ще ви помогне да разберете дали късата прическа ще ви стои добре.

Магическият метод се казва Правило 2.25 и е открит от Джон Фриеда – легендарен английски стилист и основател на своя собствена марка продукти за коса. Според него, всичко, от което се нуждаете, за да разберете дали късата коса ще ви стои добре, е линийка и молив.

Поставете хоризонтално молив под брадичката си, след което вертикална линийка под ухото си. Те трябва да образуват прав ъгъл.
Измерете разстоянието между края на ушната ви мида до точката, в която моливът и линийката се срещат. Ако височината е по-малка от 2.25 инча /5.7 см/, тогава лицето ви е създадено за къса коса. Ако е повече от 2.25 инча /5.7 см/, дългата коса ще е по-подходящия избор за вас.

Вижте например как този метод работи при актрисите Мишел Уилямс и Лив Тайлър.

Късата коса подхожда много на лицето на Мишел, докато Лив изглежда божествено с дълга коса. “Всичко е до ъгъла,” казва Джон Фриеда.

Стилистите твърдят, че този метод е надежден и много точен. Така че, ако в главата ви се върти идеята за къса подстрижка, просто намерете една линийка и един молив и измерете пропорциите на лицето си. Или не обръщайте внимание на правилата и направете онова, което ще ви направи щастливи!

Източник: zajenata.bg