Ето ги 5-те стайни растения, който ще пречистят въздуха в дома ви

Тези растения могат да бъдат добър избор, когато мислите за това как да подобрите качеството на живота си. Не пренебрегвайте силата на природата, използвайте я. Ще видите само ползите. 

Парадоксално е, че продуктите, които използваме за почистване на къщата, също допринасят за замърсяването й с токсичните си пари.

Дишането на замърсен въздух може да бъде опасно за вашето здраве. Може да страдате от сърдечносъдови проблеми, алергични реакции, възпаление на очите и гърлото, и дихателни дразнения.

И все пак, има много прост начин да се пречисти въздухът в дома: да се доверите на майката природа и да се снабдите с някои саксийни растения от най-близкия магазин. След провеждане на проучване за чист въздух, НАСА е съставила списък на растенията, които филтрират въздуха и стигнаха до заключението, че една саксия трябва да е достатъчна, за да я почисти въздуха около 10 квадратни метра!  

Спатифилум

Премахва бензен и формалдехид. Това сладко цвете няма да ви отнеме много време, защото трябва да се полива само веднъж седмично и не изисква често торене. Поставете го на умерено осветено място и се насладете на красивите му бели цветя. 

Бръшлян

В Европа това вечнозелено растение се използва за покриване на външните стени, за да се предотврати растежът на мана, но можете да се насладите и на ползите му в дома ви: ще защити семейството ви чрез намаляване на алергиите към мухъла.

Драцена

Това растение е много ефективен пречиствател на въздуха, защото премахва ксилола и трихлоретилена. Не е сложно да се поддържа и расте както на сянка, така и на слънцето. Тя изисква само малко количество вода и малко любов. 

Хризантема

Това са много ефективни цветя за премахване на вътрешните токсини. Имайте предвид обаче, че те пречистват въздуха само по време на периода на цъфтеж, така че трябва да се възползвате добре от тези шест седмици. 

Алое Вера

Лесно отглежда и е полезно, алоето помага да се елиминира формалдехидът и бензенът и обогатява въздуха във вашия дом с кислород. В допълнение към пречистващото си действие, това растение има много полезни свойства за здравето!