Есенни тренировки

Лятото е към своя край, колкото и да не ни се иска.

След като успяхме да се разходим по бански край морския бряг и басейна, сега е време отново да се вземем в ръце, за да постигнем по-добри резултати за сезон 2019.

Ако обичайните занимания във фитнеса са ни скучни или пък никак не ни се тича сутрин сами в парка, ето няколко предложения как да разнообразим спортната си рутина. Или пък да създадем такава.

Подскоци

Освен че ще ни върне в детството, този вид тренировка ще ни поизпоти сериозно. Горят се доста калории, тъй като всички мускулни групи са под напрежение.

Независимо дали ще изберем Cangoo Jumps или тренировки върху батут, със сигурност ще се заредим с добро настроение, а и резултатът ще ни хареса.

Нависоко

Тренировките на високо надморско ниво са много по-ефективни. Причината е сгъстеният въздух, който дишаме. Спортуване в подобни условия, било то и кратък крос, увеличава производството на червени кръвни телца, действа положително на белите дробове и увеличава издръжливостта.

Ако не ни е особено удобно да ходим до планината всеки ден (което е почти сигурно), можем да заложим и на така актуалните маски за тренировка Elevation Training Mask, които симулират въздушно съпротивление.

А това ни е доста необходимо след края на отпуските и връщането към нормалния работен ритъм.

Източник: lifestyle.bg