Елегантен обемен кок

Прическата, може би, е най-важният аксесоар за добре изглеждащата визия на една дама. В повечето случаи носим косата си или пусната – дали била тя права или на къдрици, или на опашка, за по-голямо удобство. През последните години навлезе една определена прическа, а именно – да прибираме косата си чрез направата на един красив и обемен кок. Подходяща е за жени, както с къса, така и дълга коса, които искат да постигнат зашеметяващ вид и обемна прическа. Перфектна за ежедневието с приятели, а дори и за изискани вечери.bun hair

Необходими аксесоари:bun hair

  • подложка за кок – Предлага се в различни размери и цветове. Изберете сами, кой е най-подходящият за Вас и Вашата коса.
  • ластичка
  • фиби/ фуркети за коса – Изберете такъв цвят, който отговаря на Вашата собствена коса.

 

Стъпка 1:bun hair

Вдигнете косата си на висока конска опашка. Затегнете ластичката си колкото се може повече, защото косата Ви трябва да е здраво хваната.

Стъпка 2:

bun hairПоставете косата, така че да мине през подложката за кок.

Стъпка 3:

Разгънете косата си, така че да покрие цялата подложка и тя да не се вижда. Може да използвате четка или гребен, за да загладите косата си.
Уверете се, че сте покрили навсякъде и отникъде не прозира.

Стъпка 4:bun hair

Поставете ластичка в основата на подложката, както е показано, за оформите кока.

Стъпка 5:

Започнете да обвивате висящите краища на косата около основата на кока. Ако имате гъста и дълга коса, може би ще са Ви необходими повече на брой фибички.
Друг вариант е да рbun hairазделите косата на две части. Започнете да сплитате едната част, а след това и другата, и след това я обвийте около основата на кока. По този начин ще получите една страхотна увита плитка.

Стъпка 6:

Закрепете висящите кичури с фибички така, че да заздравите кока. Поставяйте ги вертикално. След това поставете няколко и хоризонтално, за да се получи кръст. По този начин кокът Ви ще издържи много повече време.bun hair
По избор: Ако желаете по-голяма здравина и никакви стърчащи коси, то напръскайте с малко лак за коса за по-голяма устойчивост.bun hair

Това е! Вече притежавате една стилна и много лесна визия! Като допълнение може да използвате панделки или ленти за коса, които да повдигнат Вашето настроение и да предадат по-закачлив вид. Можете дори да увиете малко плат или дантела около основата на кок.

Използвайте въображението си!