Диетолозите разкриха кои са най-често срещаните причини за качването на килограми

Решили сте да започнете борбата със затлъстяването, препрочитате много статии в интернет и в женските списания, но от няколко седмици като че ли правите всичко правилно, но тежестта стои на едно място и не иска да се разкара въпреки всичките ви усилия.

Пред тази ситуация са изправени много хора. Отговорът на въпроса защо не губим тегло, дори когато спортуваме и се храним правилно, можете да намерите в тази статия.

Следете калориите

Първата причина предполага, че калоричният Ви прием е малко по-висок от консумацията на енергия. Трябва да се отбележи, че тя е най-честата сред хората, при които дори в случай на активна фитнес, телесното тегло не се променя.

Диетолозите неуморно повтарят ползите от запазването на специални хранителни дневници, когато загубата на тегло е неефективна. Много хора си мислят, че си спомнят всички храни, които са яли през деня, но това е самоизмама. Факт е, че леките закуски не винаги се считат за храна, защото техният обем би изглеждал незначителен.

Това обаче е далеч от истината. Дневникът ще ви позволи визуално да демонстрирате недостатъците в диетата, за които дори не мислите, ще направи процеса на хранене контролиран и съзнателен. Той ще ви помогне да разберете какво ядете и защо.

Правилно претегляне

Стойте на кантара правилно. Факт е, че втората доста често срещана причина за ситуацията е неправилно претегляне или повреден кантар.

Основни правила: необходимо е да се претегляте сутрин, на празен стомах, най-добре – без дрехи и след тоалетна; трябва да използвате един и същ кантар, защото различните механизми вероятно ще покажат различни резултати;

Устройството трябва да бъде поставено върху твърда и равна повърхност.

Липса на кардио натоварване

И накрая, третата причина за факта, че продължавате да наддавате на тегло, въпреки здравословния начин на живот, е липсата на кардио натоварвания. Факт е, че това изгаря мазнините, укрепва мускулите, в допълнение към това и тези на сърцето.

Ако вашата основна цел е да отслабнете, добре дошли на бягащата пътека или степъра. Струва си да си припомним, че по време на промяна на теглото кожата се разтяга. Точно сега, йога, плуване, стречинг, терапия с налягане и ролетен масаж ще бъдат най-ефективни. Компетентно решение през този период е да не се тревожите и да не плачете, а да се възползвате от тази привлекателна възможност!