Всеки се бои от нещо – какъв е вашия страх, според зодията

Дори най-смелите в зодиака имат своите страхове. От фобии към паяци до страх от разбито сърце, всяка зодия има притеснения, които често пречат на емоционалната стабилност, професионално развитие или изграждане на здрави връзки в личния живот.

Овен

Овните се страхуват най-много от хора, които им казват какво да правят. Те са зодия с твърд и самоуверен характер, заради което не обичат постоянните напътствия. Приемат ги като критика, а не като съвет.

Овенът умее да взима решения сам и го знае много добре. Тази зодия блокира всеки опит да бъде обуздана и контролирана от друг човек. Ако в любовта не открият някого, който безрезервно да споделя техните решения, се изпълват с първичен страх, който може да прерасне в истеричен бяг.

Телец

Телците обожават подредеността на живота. Те се страхуват от хаоса, особено когато не могат да го овладеят. Нуждаят се от рев във всичко. Ако не могат да контролират ситуацията и хората около себе си се изнервят. Промяната за тях е объркваща и ужасяваща.

Телците много често приемат предизвикателствата в живота си като хаос, който ги кара да се сблъскват с непосилни за тях трудности. Ако успеят да променят нагласата си и да гледат на тези моменти като на усилия за растеж и напредък, ще се чувстват много по-добре.

Близнаци

Най-големият страх на Близнаците е скуката. Тя ги отегчава и плаши до смърт. Те са известни със своите крайности. Животът им е едно постоянно лутане между положителното и негативното, между бъркотията и реда. Тяхната полюсна природа ги прави импулсивни. Те са хора, действащи на мига без протяжни и дълбокомислени разсъждения.

Близнаците са много любопитна зодия. Всичко, което им се стори интересно, привлича вниманието им. Ето защо в момента, в който се почувстват отегчени, те са склонни да сменят рязко посоката си, независимо дали става дума за връзка, работа или приятелства.

Рак

Ракът се ужасява от изоставянето. Мисълта, че може да остане сам, го срива психически. Раците са много чувствителни и тази тяхна природа ги прави много уязвими към техните страхове. Ако се окажат на враждебно място, те го приемат като края на света. Първата им мисъл е да побягнат и да се скрият. За Рака е много важно да има човек до себе си, който да бъде негов пристан.

Любовта, емоционалното откликване на нуждите му и закрилата от страна на най-близките хора са едни от най-ценните неща в живота на човек със зодия Рак. Когато се почувства изоставен, той страда много дълбоко.

Лъв

Дори най-големите и страховити Лъвове понякога се чувстват като малки и слаби котенца. Лъвът обича да изразява себе си по явен начин. Той притежава голямо самочувствие и гордост. Лъвовете се чувстват най-силни, когато околните ги харесват, обичат, а ако ги обожават са направо във вихъра си.

Ето защо един от най-големите страхове на Лъва е липсата на обич и одобрение. Това може да ги съсипе. А още по-голям ужас тази зодия изпитва, ако открие, че не харесва нещо в себе си. Те започват да се фокусират върху недостатъка си, защото мисълта, че някой друг няма да ги обича заради него, е непоносима за тях.

Дева

Девите са изпълнени с енергия. Те са готови да работят до припадък, за да се усъвършенстват. Тази зодия има склонност към абсолютен перфекционизъм и по тази причина един от най-големите им страхове е свързан с липсата на признание.

Усилията, които полагат, задължително трябва да са оценени и адмирирани. Критичната им към другите природа ги кара да се стараят да са перфектни, но в замяна очакват одобрение, похвала, искат да бъдат давани за пример. Това е много по-ценно за тях от която и да е материална облага, произтичаща от старанието им.

Везни

Везните се страхуват от самотата. Те трудно взимат решение да скъсат с някого, а ако партньорът им ги изостави, това ги изважда от релси задълго. Везните вярват, че могат да направят много повече, ако имат до себе си стабилен партньор. Връзките са важни за тях, без значение дали са интимни, приятелски, семейни или професионални. Тази зодия функционира най-добре в партньорство. Те не са солови играчи.

Скорпион

Скорпионът е може би най-контролиращият зодиакален знак. Той има склонността да се „залепва“ за хората, които харесва и които смята за важни за него. Когато обаче някой друг се „залепи“ за него, той полудява. Скорпионите мразят някой да ги държи под постоянен надзор и контрол.

Ако усетят, че ги следите, че им нямате доверие, че се опитвате да им държите сметка за това с кого се срещат и какво правят в свободното си време, те могат да избухнат в ярост. Тази зодия обича свободата си и е склонна да я брани докрай с всички средства. Проследяването на всяко тяхно движение и ход са непоносими за тях.

Стрелец

Стрелецът се бои от провинциалния живот. Той обича приключенията, предизвикателствата и шума на големия град. Трудно може да вирее в малко населено място, където нищо интересно не се случва. Стрелците не си падат по уединението. Колкото и да обичат природата, тя е нещо, на което с удоволствие могат да се насладят временно, но не и да живеят в тишината на гората.

Същото важи и за връзките им. Тишината и скуката в ежедневието ги побъркват. Те са зодия, която кипи от енергия. Предпочитат да усещат пулса на живота във всеки един момент от ежедневието си.

Козирог

Козирогът се бои от пропиления потенциал. Тази зодия е дълбоко прагматична. Козирозите знаят много добре възможностите си и се стремят да се възползват от тях, да ги доразвият, да ги увенчаят с успех. Когато обаче не им се получи, те могат да се сринат психически.

Пропуснатите възможности, изгубените цели са най-големият страх на Козирозите – да знаят, че са могли да направят или постигнат нещо, а да не са успели. Те знаят много добре на какво са способни и цял живот ще съжаляват, че са пропуснали момента.

Водолей

Най-ужасяващият страх на Водолея е да бъде изключен от групата. Той се нуждае от одобрение, от похвали, от приобщаване. Не може да вирее сам в никакъв случай. Изпитва терзания дори когато бъде забелязан да седи сам. Водолеите преценяват хората по това какво одобрение получават от другите без да си дават сметка, че невинаги само това е ценното в живота.

Все пак историята познава редица примери на самостоятелни играчи, които не се вписват в стадото, но постигат много повече сами.

Риби

Ужасът за Рибите е смъртта. Тази свръхемоционална зодия се вцепенява от мисълта, че след края на живота няма нищо, има само тъмнина. Чувствителната им и романтична природа ги кара да се боят от загубата не само на собствения живот, но най-вече от този на обичаните от тях хора. Не че другите зодии не се страхуват от смъртта, но за Рибите това е най-големият ужас.

Източник: az-jenata.bg