Всичко, което трябва да знаем за четките за грим

Makeup brushesЧудили ли сте се защо гримьорите използват толкова много четки за грим? Отговорът е много ясен, четките помагат за създаването на точно желания стил грим. Разберете какви точно четки за грим Ви трябват, за да се възползвате от чудесата на грима.

Значението на четките за грим е добре познато, тъй като осигуряват перфектен завършек с почти никакви улисия. Просто е невероятно колко малко количество четки Ви трябват, за да постигнете вида, който винаги сте желали. Използването им е задължително, когато се прави специфичен грим, тъй като те специално са проектиране да подобрят и подчертаят най-добрите черти на лицето. Не е изненада, че гримьорите използват тези четки, тъй като те трябва да създадат невероятен, дълготраен и стилен грим на знаменитостите и не само.

Съществува голямо разнообразие от четки за грим, като всяка от тях си има собствено предназначени. Четките могат да бъдат създадени от естествени животински косми или синтетични, в зависимост от марката.

Лице

Четките за лице са предназначени за прилагане на основа (фон дьо тен) за грим, коректор, пудра и руж. За всяка една процедура, разбира се, съществува индивидуална четка.

Четките за фон дьо тен са четки, които имат дебели, заоблени краища. Помагат за равномерното нанасяне на фон дьо тена и пълното му покритие върху лицето. Тези четки се предлагат в различни размери, в зависимост от предпочитанията. Космите на четката може лесно да се почиства много лесно с подходящия разтвор.

Четките за нанасяне на коректор са по-малки от тези за фон дьо тен, защото са предназначени за прилагане на коректор върху по-малка площ. Най-вече се използват за прикриване на тъмни петна или други дефекти по лицето.

Четките за пудра имат дълги косми и също имат заоблени краища. Разбира се, в зависимост от предпочитанията, могат да бъдат в компактен размер или да бъдат по-дълги.

Четките за руж са значително по-малки, тъй като са предназначени за нанасянето на руж на сравнително малка площ от лицето. Тези четки могат да бъдат и леко под един ъгъл, с цел по-прицизно прилагане. Придават руменина на скулите.Makeup brushes face

Очи

Съществува огромно разнообразие от четки, предназначени за грим на очите, тъй като има голямо разнообразие от стилове грим, а всеки един грим разполага със собствени характеристики и начин на прилагане.

Четките за сенки за очи са предназначени за развномерно нанасяне на сенки върху клепачите. С този тип четки много бързо можете да направите красив очен грим. Четките за нанасяне на сенки за очи върху целия клепач и тези, които са предназначени за разнасянето им, са съвсем различни. Имайте предвид, когато ги купувате. Вторите служат за добавяне на допълнителен цвят и отблясъци, за преливане на сенки за очи без резки граници. Гримьорите ги препоръчват, пред използването на апликатор, поради предимството им да взимат точното количество, без да разпрашават сенките.

Четката за очна линия е със скосена форма, с цел да е по-лесна за употреба, дори и да я използвате за пръв път. Позволява перфектно нанасяне точно по гънката на окото. Просто следвайте линията на клепача. Тези четки са предназначени да добавят по-голяма дълбочина на грима.Освен за нанасяне на очна линия, под формата на гел, тези четки намират приложение и при подчертаването на веждите и направата на по-фино и прецизно очертание.Makeup brushes eyes

Устни

Устните са много важна част от грима и това е причината и за разработването на такъв тип четка. Червилото се прилага много по-лесно, с помощта на такъв тип четка. Четките за устни са малки четки, които позволяват на червилото да бъде идеално нанесено върху цялата площ на устните. Този тип четки са по-твърди от останалите и имат тънък край, за да се даде по-голям контрол върху прилагането.Makeup brushes

 

Почистване на четките за грим !!

Колко често трябва да почистваме четките си за грим? Това е едно от най-важните неща, които можем да направим! Четките за грим са инвестиция и ние искаме да сме сигурни, че можем да ги използваме за по-дълго време. Но.. четките за грим могат да бъдат благодатна почва за развитие на бактерии. Помислете колко много бактерии имате на лицето си всеки ден. Грижа за вашите четки всъщност им помага да издържат по-дълго. Ние трябва да правим всичко възможно, за да ги защитим.

Оптимистично, препоръчително е четките да се почистват веднъж седмично. Мисля, че говорим за повечето от нас, когато казваме, че това обикновено не се случва. Реалистично, нека поне ги почистваме веднъж месечно. По-долу сме Ви показали и няколко стъпки за миене на четките.

Редовното почистване ще помогне за премахването на:

  • стария грим
  • замърсяванията по тях
  • бактериите
  • омазняването

Друго предимство на почистването на четките е запазването на мекотата им. Натрупването на грим върху тях може да доведе и до чувство на драскане върху кожата. Именно затова, редовното почистване на четките ще ги направи по-меки и еластични. Това е особено подходящо за хора с чувствителна кожа. Измийте четките си през нощта иги оставете да изсъхнат, така че те да бъдат готови за следващия ден. Просто се уверете, че сте осигурли достатъчно време, за да изсъхнат напълно, преди да ги използвате.Makeup brushes

Как да почистим четките си за грим ??

  1. Изплакнете космите на четката с хладка вода. Внимавайте да не измиете и металната част на четката, тък като това ще я съсипе.
  2. Поставете малко количество (колкото грахово зърно) разтвор за почистване на четки/ сапун/ бебешки прозрачен шампоан или балсам в дланта си и масажирайте препарата върху косъмчетата.
  3. Изплакнете четката внимателно, докато водата не се оттече напълно
  4. Повторете, ако е необходимо.
  5. Издърпайте четката през пръстите си с лек натиск, за да отстраните излишната вода и да придадете по-оформен вид.
  6. Поставете върху хавлиена кърпа и оставете да изсъхне. Никогоа не поставяйте четката в изправено положение! Това ще повреди четката!

Сега вече четките Ви са идеално почистени, но трябва да се съсредоточим и върху друг аспект.. дръжката на четката! Не забравяйте, че всичко, което е върху дръжката се предава и върху всичко останало, до което се докосне. За почистване на дръжката на четките, сложете малко спирт върху хартиена кърпа и разтъркайте върху дръжката. Това не само ще почисти, но и ще дезинфекцира дръжките.

 

Уверихте се, че почистването на четките за грим е много лесно! Предпазвайте ги, колкото се може по-често! Надяваме се нашите съвети са Ви били полезни!