Афродизиаци за жени

Определението за афродизиак е: “храни, напитки или лекарства, които стимулират сексуалното желание”.

Тези шест естествени афродизиака са били използвани в продължение на хиляди години в практиките на Аюрведа (традиционната индийска медицина, която се фокусира върху вземането на правилни решения за вашето тяло и ум – бел.ред).

Опитайте тези Аюрведа препоръки в дневния си режим, за да върнете желанието си обратно!

Фурмите като афродизиак

Тези екзотични, сочни плодове добавя сладост както към много рецепти така и към любовния  живот. В арабските култури те са традиционен афродизиак. Местните смесват фурмите с мляко и канела. Този супер плод съдържа фибри и много от основните хранителни вещества, витамини и минерали, които спомагат за общото благосъстояние. И колкото по-здрави сте, толкова повече енергия и интерес ще имате за романтика.

Шатавари като афродизиак за жени

Индийската билка шатавари, наричана още Шатаври Шатавар или Шатамул е адаптогенна билка, която е била използвана от жените в Индия в продължение на векове за подмладяване. Тя укрепва и тонизира репродуктивната система, помага при дисбаланс при менструация и менопауза. Шатавари традиционно е наричана “тази, която има 1000 съпрузи” и се смята, че увеличава либидото на жената и и дава  силата и желанието да има хиляда мъже.

Загряващи подправки като афродизиак за жени

Много от практиките на Аюрведа за повишаване на либидото и метаболизма са свързани с увеличаването на топлината в тялото. Канелата, джинджифилът, индийското орехче са затоплящи билки, които увеличават притока на кръв в коремната и тазовата област. Те стимулират апетита ви не само за храна, но и за секс. Можете да вземете тези билки под формата на капсули, но те лесно могат да бъдат добавяни в естественият им вид в различни рецепти, особено топли напитки като чай.

Сминдуха като афродизиак за жени

Друг вкусен начин за стимулиране на либидото е семето на това растение. Сминдухът се е използвал като афродизиак от древните народи в Рим, Египет и Гърция. Вкусът му прилича малко на кленов сироп или карамел и се използва за ароматизиране на храни. В Индия,  листата му се ядат като зеленчук, у нас е познат като подправка. Това растение е било използвано се в продължение на векове от страна на жените и мъжете да увеличат сексуалния си нагон. Освен това сминдухът подобрява и производството на мляко при кърмачките. Ключът е в неговите фитоестрогени. Някои казват, че тази естествена добавка може да увеличи размера на гърдите. Дали това е вярно или не, но можете да опитате.

Какаото като афродизиак за жени

Суровите какаови зърна са вкусна супер храна с много ползи, включително свойството на афродизиак. Какаото съдържа анандамид, който е известен като “хормон на щастието”. Какаото е пълно със здравословен магнезий, фосфор, антиоксиданти, а за повишаване на либидото –  аргинин и метилксантини.

Мумийо като афродизиак

Шиладжит, или както още е известен Мумийо, е гъста и лепкава смолисто вещество с кафяво-черен цвят, специфична миризма и много горчив вкус. Името му означава „непобедим камък“ и през по-топлите летни месеци, на голяма надморска височина в Хималаите, това подобно на катран минерално съединение се просмуква от скалите. Практикуващите Аюрведа са използвали шиладжит като естествена добавка в продължение на хилядолетия.

Източник: zajenata.bg