9 неща, които никоя жена няма да пропусне във външния вид на един мъж

Една поредица от опити, които психолозите от Принстън Янин Уилис и Александър Тодоров доказват, че се нуждаем само от 1/10 от секундата, за да формираме мнение за човек, само като погледнем лицето.

Жените обикновено не спират до там и имат достатъчно време да преценят тялото, прическата и много други привидно незабележими черти. И така, какво точно забелязват те?

Modernitta е събрала 9 неща, които женските рентгенови очи забелязват. Мъжете, внимавайте!

1. Дрехите

Когато жена вижда мъж за пръв път, тя оценява дрехите, които носи. Има 3 най-важни правила за мъжките дрехи:

Прилежност: Стар пуловер, риза и дънки, които никога не са прани, няма да дадат на мъжа шанс дори да започне разговор.

Уместност: Мъж, който носи смокинг на плажа, изглежда точно толкова странно, колкото и човек, който носи шорти в театъра. Освен това втората ситуация също показва, че мъжътт не знае нищо за етикета.

Смисъл на стил: Момичетата лесно могат да простят малките грешки при избора на дрехи и винаги са готови да помогнат, ако някой ги попита. Ако обаче мъжа носи нещо лудо, като спортно облекло с класически обувки, тогава няма шанс.

Освен това, научните изследвания показват, че дрехите, които носите, могат да повлияят на нашето представяне, нашия начин на мислене, нивата на хормоните и сърдечната честота.

2. Прическата

Дълга или къса, права или къдрава, светла, тъмна или дори малко сива – има толкова предпочитания, колкото жени има. Най-важното е да поддържате косата чиста и сресана.

Но някои мъже, например, Вин Дизел или Дуейн  Джонсън изглеждат много мъжествени и без коса и са много популярни сред жените.

3. Стойка и походка

Енергична, амбициозна и уверена походка привлича жените, защото показва, че мъжът е успешен и знае как да се справи с неприятностите.

Мъжът, който винаги гледа надолу, не държи гръбнака изправен, не вдига краката си достатъчно високо, на подсъзнателно ниво изглежда като мъж с проблеми. Изглежда, че това не е най-добрият период в живота му, така че е малко вероятно да направи жената щастлива в една връзка.

4. Тялото

Повечето жени харесват мъже, чието тяло изглежда като обърнат триъгълник: широки рамене, тесни бедра и стегнат корем. Такова тяло е сигнал за жената, че тя срещна здрав й силен мъж, който може да защити нея и бъдещите им деца.

Това осветява теорията, според която мъжете качват килограми по време на брака, защото жените се опитват да ги нахранят по-добре и да ги направят по-пълни и по-малко привлекателни за другите жени. Изследванията обаче показват, че щастливият брак води до натрупване на тегло както за мъжете, така и за жените.

5. Обувките

Мъжете не трябва да подценяват такава важна част от визията им като обувки. Жените имат достатъчно време, за да обърнат внимание на обувките, точно като на дрехите и тялото. Разкъсаните, мръсни и прашни обувки показват, че собственикът изобщо не е подреден, ако не обръща много внимание на начина, по който изглежда.

Някои мъже дори имат навика да не носят чорапи изобщо. Изглежда доста странно, когато видите гол крак под панталоните. Както се оказва, изборът на обувки може да разкаже много за собственика.

6. Изражение на лицето

Може да отнеме много време, да говорим за характеристиките на лицата на мъжете, които жените намират за привлекателни. Всяка жена вижда красотата по различен начин. Но общото нещо, което никоя жена няма да пропусне, е изражението на лицето.

В такива моменти жените стават специалисти в разпознаването на различни физиономии. Например, стегнатите устни показват, че един мъж е труден и странен. Малки бръчки около очите показват, че мъжа е забавен.

Жените обичат замислените мъже, защото изглеждат по-мъжествени и решителни. Но за сериозни взаимоотношения, според изследванията, жените предпочитат мъжете, които се усмихват и имат добро чувство за хумор.

7. Аксесоари

Изборът на аксесоари може да разкаже много за характера на човека. Ако има много от тях, това означава, че той обича да бъде в светлината на прожекторите и да прави впечатление на други хора. Ако аксесоарите са подходящи и харесвате партита и забавления, този мъж може да направи това за вас.

Ако мъжа няма аксесоари, това не означава, че този човек е скучен. Просто той е по-умерен и не обича да привлича много внимание към себе си.

8. Ръцете

Друга част от човешкото тяло, на което жените обръщат много внимание, дори ако набързо поглеждат, е ръцете. Те ценят чисти мъжки ръце с дълги пръсти и хубава форма на ноктите.

Изгризаните нокти и кожички показват, че мъжа е нервен и не е уверен. Също така, ръцете могат да покажат дали мъжа полага усилена работа. И най-важното нещо, което ръцете показват, е, дали мъжа е свободен. Нещото, което всички жени трябва да направят е да проверят за наличието на пръстен. Ако има пръстен, няма нужда да обръщате повече внимание на този мъж.

9. Дупето

Социолозите смятат, че повечето жени обръщат много внимание на задните части на мъжа.

Твърдите хълбоци са индикатор за човек, който има активен начин на живот, а нивото на тестостерона също е важно. Стегнатите дупета изглеждат много добре. Така че не само мъжете се обръщат да гледат красиви жени. Жените правят това, просто малко по-небрежно.

Какво бихте добавили към списъка?