8 знака, че си много по-привлекателна, отколкото мислиш

Понякога всички хора са склонни да се съмняват в тяхната привлекателност.

В тези моменти те започват да търсят недостатъци в себе си. Понякога тя може да бъде полезна, защото води до саморазвитие. Но много често конструктивната самокритика може да се превърне в разрушително самообвинение, което може да наруши воденето на щастлив и пълноценен живот. За тези хора, които понастоящем преминават през този труден период от живота, ние подготвихме тази статия.

“Modernitta” ви предлага възможност да научите някои фини психологически нюанси в нашето поведение, които пряко или непряко показват, че сте по-привлекателни, отколкото си мислите.

1. Хората рядко ви правят комплименти

Спомнете си една ситуация, когато сте били 100% уверени в себе си и сте били сигурни, че ще оберете всички погледи, но в крайна сметка не сте получите нито един комплимент? Очевидно е, че след тази ситуация човек автоматично ще започне да има съмнения и да мисли, че нещо не е наред. Но тази ситуация означава точно обратното – вие сте прекрасни. Причината е, че хората мислят, че сте наясно колко прекрасни сте и не се нуждаете от напомняне за това. Други може дори да мислят, че сте уморени да получавате твърде много внимание. Така, че ако околните ви не споменават начина, по който изглеждате, това не означава, че те смятат за непривлекателна.

2. Когато най-после получите комплимент, това звучи апатично

Нека погледнем този проблем от другата страна: рядко получавате комплименти и когато получите дългоочакваната похвала, тя звучи безразлично. Жените обикновено се обиждат от този метод на комплименти, защото мислят, че тези думи са нелепи. Но всъщност те трябва да бъдат щастливи, защото мъж, който им прави комплименти по този начин, приема тяхната привлекателност за даденост и не вижда смисъл, като обръща много внимание на това.

3. Непознати често се опитват да направят контакт с очите с вас

Това е много просто – кратък поглед към вас, завършващ с лека усмивка, е приятелски сигнал. Дълъг поглед директно в очите ви предава силни емоции и означава, че това е очевиден опит за установяване на контакт. Има и третата опция – ако някой ви гледа известно време дори след като сте го забелязали и продължавате да го прави, дори когато отвърнете поглед, тогава е очевиден знак, че те имат голям интерес към вас.

4. Хората повдигат вежди, когато ви гледат

Повдигането на веждите обикновено се случва автоматично и несъзнателно, когато видим привлекателен човек. Да, това е вярно! Може да не забележите това, но се опитайте да наблюдавате внимателно следващия път, когато видите някой, който смятате, че е привлекателен. Има няколко последици, свързани с тази поведенческа функция (и никой от тях не е изненадващ). На първо място, това е начинът, по който показваме нашата приятелска нагласа невербално. Второ, това е подсъзнателен опит да отворим очите си по-широко, за да видим нещо или някой, който привлича вниманието ни.

5. Другото лице периодично прави “патешки” устни

Друго нещо, което правим подсъзнателно, когато виждаме привлекателен човек, е да направим “патешки” устни. Става дума за действия от една секунда, които могат да се появят няколко пъти в рамките на една среща. Колкото и странно да звучи това, то е свързано с желание за целувка. Този жест може да се сравни с облизването на устните, което също сигнализира за същото желание. Единствената разлика е, че “патешките” устни са по-малко изразителни.

6. Хората не се опитват да запазят дистанция, а обратното, те се опитват да се доближат до вас

Колко често се опитвате да скасите разстоянието с хора, на които сте безразлични? Вероятно отговорът ви ще бъде “много рядко” или “никога”, защото се опитваме да запазим дистанция от хора, които не са привлекателни за нас. Но ако дадено лице излъчва добри вибрации по време на разговор, забележите, че това разстояние започва да намалява. Дори може да има бързи докосвания на ръцете. Вероятно сте забелязали това, когато сте имали весел разговор с човек, който ви харесва.

7. Хората се изненадват, когато разберат, че имате комплекси

Ако хората около вас се изненадват много, когато чуят за вашите комплекси или ниско самочувствие, това е очевиден знак, че вашият проблем е въображаем. Поглеждайки към вас, хората мислят, че всичко е перфектно, защото изглеждате самоуверени и самодостатъчни. Всъщност убедителното доказателство за привлекателността ви не е изненадата, а раздразнението на онези, които ви заобикалят, че смеете да се оплаквате от проблеми, когато имате толкова много предимства.

8. Хората често са твърде учтиви или изключително неприятелски към вас

Независимо дали срещате грубост или неочаквано топло отношение, това означава, че не сте безразлични на другите хора. Самоуверения човек, който няма комплекси и се смята за привлекателен и успешен, оценява същите качества в другите хора.