8 съвета за бърз растеж на ноктите

Притежаването на здрави нокти е от съществено значение, за да изглеждате наистина перфектно. Предлагаме Ви няколко лесни съвета относно по-бързия им растеж, които ще са Ви от полза.грижа за ноктите1

1. Яжте протеинипротеини

Искате ноктите Ви да растат по-бързо и да бъдат по-здрави? Най-важното е да се уверите, че приемата подходяща храна. Яжте богати на протеини продукти (месо, яйца, боб). Можете също така да пиете протеинови шейкове или да приемате витамин D, като добавка.

2. Приемайте добавката Биотин

Биотин – Biotin е витамин от B група, който има основна роля в множество процеси, свързани с правилния растеж и развитие на организма. Той се използва за широк кръг от проблеми – от диабет до растеж на косата. Също така е ефективно лечение за чупливи нокти. Биотина може да бъде намерен в храните: черен дроб, зелени зеленчуци, фъстъци, суров яйчен жълтък, но по-често се приема под формата на добавка. Макар че няма да направи ноктите да растат по-бързо,то поне ще ги направи по-малко чупливи и ще увеличи шанса им за растеж по естествен начин.

3. Носете домакински ръкавици

Повечето препарати имат отрицателно въздействие върху кожата и могат да направят ноктите крехки. Затова винаги носете домакински ръкавици, когато миете чинии или се занимавате с друга домакинска работа.

4. Редовно подрязвайте на ноктите

Един добър начин да избегнете счупванете на ноктите е редовно да ги режете по-малко. Уверете се, че използвате остра нокторизачка и подходяща пила, които няма да навредят на ноктите Ви.грижа за ноктите2

5. Не ‘яжте’ ноктите си!

Може да Ви се струва странно, но много хора имат този лош навик. Нашият съвет е, когато почувствате нужда да го правите, дъвчете дъвка и и направете нещо творческо с ръцете си.

6. Хидратирайте ноктите си

Сухите нокти се чупят лесно, така че се уверете че те са правилно хидратирани. Използвайте овлажнител (с естествени съставки и по-малко химикали) за ръце и нокти три пъти на ден, като нанасяте малко количество и върху ноктите. Зехтинът също е много подходящ – сложете няколко капки в дланта си и го втрийте в ноктите си.грижа за ноктите3

7. Използвайте продукти, укрепващи ноктите Визаздравител за нокти

Използвайте заздравител за нокти два пъти седмично, тъй като той може да укрепи ноктите и да придаде блясък. Един добър начин да укрепите ноктите си е да ги накиснете в студена вода за 5 минути, след това намажете с крем за ръце, съдържащ алфа-хидрокси кисилина (наличен е във всяка дрогерия или магазин за красота).

8. Избягвайте ацетона

Също толкова важно правило за здравина и растеж на ноктите е използването на пестеливо количество лакочистител, особено ако съдържа ацетон. Отстранявайте бързо лака за нокти, тъй като лакочистителят може да изсуши ноктите Ви.