8 Нещата, на които всеки баща трябва да научи сина си

Въпреки че някои мислят, че майките играят най-важната роля в живота и възпитанието на детето, има неща, които бащата със сигурност ще направи по-добре.

Особено когато става дума за синовете.

Просто помислете: Първо, момчето е под ръководството на учителите в детските градини, а след това отива в училище, където жените съставляват 90% от учителите. Детето постоянно е в компанията на жени и няма мъжко образование.

Ето ги 8-те неща, на които един баща трябва да даде на детето си.

1. Да му обясни колко е важно да знае как да печели и как да губи

Освен приятел, кой е най-добрият спътник на детето в различни състезания и игри? Таткото, разбира се. Това е добро обучение на мъжките качества. Чрез тези игри детето ще почувства вкуса на победата и ще осъзнае колко усилия е необходимо, за да достигне до нея.

И за бащата такива игри ще бъдат отлична възможност да обясни на сина си, че пораженията са неизбежни. Ако паднеш, просто трябва да се изправиш и да продължаваш напред и няма нищо срамно в провала.

2. Да го научи на правилното отношение към жените

Майката може да каже на сина си как да се отнася с жените, но само бащата ще може да покаже всичко това чрез собствения си пример. Ще бъде страхотно, ако синът му научи от него важни неща за жените. Не от приятели, не от интернет, а от бащата – това е важно. Вземете сина си с вас, за да купите цветя за майка му. Отидете в магазина заедно и любезно говорете с касиерката, така че детето да не се колебае да комуникира с непознати жени. Това е.

3. Мъжки разговор за любовта

Тази точка е продължение на предходната. Нека сина ви научи за това всемогъщо усещане от мъжествените разговори за влюбването, когато дойде времето. За тийнейджър това ще бъде ценен дар, ако баща му му разкаже за първата си любов и първите срещи и че не трябва да бърза, защото е по-добре да чака правилното момиче, което ще запали искра в душата му. Такива разговори ще бъдат изключително полезни за взаимното доверие.

4. Научете го да се защитава

Бащата е единственият, който може правилно да научи сина си да бъде силен и твърд, да се поеме отговорност за себе си и действията си. Той може да го научи кога си заслужава да се опълчи, така че нарушителят да не се приближава до него и когато е по-разумно да не се обръща внимание на провокациите и да си тръгне спокойно.

Той трябва да обясни на сина си и да покаже с примера си, че добротата не е слабост.

5. Да му помогне да намери мястото си в света

Дори не е нужно да правите нещо специално. Просто бъдете там от време на време и говорете с него. Детето трябва да разбере, че има не само майка с нейните изисквания и очаквания, но и друг човек с различен подход.

Разбира се, когато става дума за възпитание, родителите трябва да са на една и съща страна. Но по отношение на възгледите за света, тяхната философия може да бъде много различна. И това е абсолютно нормално. С помощта на бащата детето ще види, че има няколко гледни точки за еднакви явления, като се научи да анализира и да формира собствения си възглед за нещата.

6. Обогатете опита на детето с нови усещания

Всичко започва, когато той все още е бебе. Но дори и на 6-месечна възраст той може да усети разликата между женските и мъжките прояви на любовта. За разлика от майките, които харесват и ласкаят, бащите предпочитат активни игри с “мъжки характер”, като хвърляне или въртене. Майките обикновено гледат на всичко това с тих ужас, но детето получава изобилие от визуални, слухови и тактилни усещания и ново преживяване за собственото им пространствено разположение.

7. Научете го на мъжките номера

Има такива неща, които мъжете правят, които изглеждат магически за повечето жени – например, палят огън, забиват пирони, ремонтират кола. Дори ако детето ви е 100% “градскочедо”, няма никакво съмнение, че способността му да запали огън ще бъде полезна за него в бъдеще. Във всяка компания описаните по-горе умения ще добавят 100 точки към репутацията на сина ви.

8. Помогнете му да усвои домашните задължения

Разбира се,става въпрос за вързване на вратовръзка, бръснене и гладене на ризите. Въпреки че сега отговорът на всеки въпрос може да бъде намерен в Интернет, не можете да признаете, че ще бъде много по-добре, ако научите това от баща си. И да, бащата  може да покаже на сина си, чемъжете могат да готвят. Е, поне за да не умрът от глад.