6 вида телесни мазнини и как да се отървете от тях

Затлъстяването е медицинско състояние, при което излишната телесна мазнина се е натрупва, това може да има неблагоприятен ефект върху здравето.

Това условие е основен проблем, който може да бъде резултат от различни фактори, поради което лечението може да бъде различно.

За да се отървете от натрупаните мазнини в определена област на тялото, трябва да знаете причината за това натрупване.

Ето подробностите, които да ви помогнат да се отървете от натрупаните мазнини:

Горно телесно затлъстяване

Хората, които ядат много и са физически неактивни, имат наднормено тегло на тялото. Ако сте в тази група, тогава определено трябва да отрежете сладките от менюто си и да се упражнявате поне един час дневно.

Стомашно-центрирано затлъстяване

Ако сте натрупали мазнини в областта на стомаха, това вероятно се дължи на депресия, стрес и тревожност. Трябва да опитате някои техники за релаксация и да се упражнявате ежедневно.

По-ниско телесно затлъстяване

Ако сте в тази група хора, тогава определено трябва да опитате тренировки съчетани с кардио упражнения, поне три пъти седмично.

Подуване на стомаха със затлъстяване

Мастните натрупвания в областта на стомаха се дължат на прекомерна консумация на алкохол и / или затруднения в дишането. Ако имате подуване на стомашно затлъстяване, трябва да ограничите приема на алкохол и да опитате някои дихателни упражнения, както и цяла тренировка.

Затлъстяване на краката

Това затлъстяване най-често се случва при бременни жени, тъй като краката им са подути. Трябва да опитате водна аеробика, за да намалите натиска върху ставите на краката. Трябва да прекарате известно време и да седите с краката, повдигнати през деня.

Голям, изпъкнал стомах с горна част на гърба

Физическото бездействие е основната причина за този вид затлъстяване. Трябва да упражнявате и регулирате нивата на кръвната Ви захар. Не забравяйте, че трябва също така да намалите количеството на храната.

Ако тренировката и диетичният план не дават никакви ефекти, трябва да се консултирате с Вашия лекар, тъй като наднорменото телесно тегло може да се дължи на генетиката или хормоналния дисбаланс.