5 трика, които наистина работят, ако се опитвате да отслабнете

Вероятно вече знаете какво е чувството да спазвате строга диета, но да няма никакви резултати.

Когато говорим здравослвно отслабване има само два начина да го направите: да се храните добре и да спортувате редовно.

Но и двете неща са доста неясни (и може да отнеме много време и усилия, за да свикнете). И понякога хората имат нужда от няколко бързи съвета за здравословно хранене, вместо от една голяма ревизия на начина им на живот.

Ето пет прости трика, които могат да се добавят към всяка диета, за да ви помогнат, когато се чувствате подути или в застой, или просто искате да се почувствате … по-добре. Тези малки промени могат да ви помогнат да отслабвнете, независимо докъде сте в опитите си.

1. Яжте ястия, а не закуски

Винаги ни е казвано да ядем често, в малки количества, за да поддържаме нивото на кръвната захар. Но ново проучване установи, че тези, които ядат по-рядко, но в по-големи количества тежат по-малко. Как така? Придържайте се към закуската, обяда и малката вечеря, казва изследователят Гари Фрейзър, професор по медицина в университета “Лома Линда” в Калифорния.

2. Изпотяване малко по-малко

В проучване, сравняващо групи, които се занимават с упражнения от 30 до 60 минути на ден, групата от половин час намалява с 33% повече тегло и изразходва 20% повече време, за да работи по-късно през деня. Тъй като сме програмирани да се възстановяваме, когато изгаряме много калории  чрез упражнения, телата ни могат да ги натрупат по-късно – като се движат по-малко и ядат повече.

Така че, две възможности: Направете кардиото си 30 минути, четири пъти седмично. Или, ако обичате по-дълга тренировка, продължете да се движите до късно през деня.

3. Яжте зърнрни продукти

Хората, които ги ядат, са по-слаби от тези, които не го правят. Защо? Тези здрави въглехидрати изискват допълнителна енергия за разграждане. Техните влакна също така улавят някои от техните калории, изхвърляйки ги от тялото ви, преди да бъдат съхранени като мазнини.

4. Спете в студена стая

Хората носят два вида телесни мазнини: бяла (съхранява енергия) и кафява (изгаря). Температурата в околната среда може да повлияе на това.

Изследователите са имали доброволци, които прекарват един месец в 24-градусова стая, а другата – на 19 градуса. След 30 дни сън в по-хладните спални, кафявата им мазнина е с 42% по-активна и метаболизмът им е с 10% по-бърз. Така че нагласете климатика на 19градуса!

5. Не изяждайте всичко от чинията

“Това означава, че ядете с очите си, вместо да слушаш знаците за ситост на тялото си”, казва Ерин Палински-Уейд, Р.Д., автор на “Диети за коремни мазнини за манекени”. – Почти винаги ядем повече, отколкото се нуждае тялото ни.

Оставете последните хапки от всяко хранене в чинията си. Специалистите по хранене оценяват това количество на почти 200 калории на ден, което ви помага да се справите с 10 килограма за шест месеца.