5 начина да накарате мъжете да хлътнат по вас

Опитната дама винаги ще намери начин да очарова един мъж за броени минути, смятат психолозите. За това е нужно само малко да владееш изкуството на общуването. На първо място, важно е да изхвърлите от главата си всички досегашни съвети на тази тема. Обикновено те се въртят около едни и същи познати постулати: облечи червено, повече слушай и по-малко говори, не му звъни първа, за да те помисли за недостъпна. Както показва пратиката обаче, образът на дамата, която кротко чака инициативата на мъжа, съвсем не гарантира успех на операцията. По-ефективно работят интелектуалните техники, пише Wmj.ru.

Първото впечатление
Учените отдавна са доказали: когато видим човека за първи път, значение имат първите 3 – 7 минути от общуването. За това време мозъкът анализира речта на събеседника, моментално оценява такива детайли като мимика, жестове, интонация, настроение. Затова вашата главна задача е да оставите перфектното първо впечатление. С уговорката да е избавено от крайности – не е необходимо да пристигате в ресторанта с хеликоптер. Просто демонстрирайте добро настроение, позитивна настройка към живота, а всички проблеми, ако такива има, забравете поне по време на срещата. С други думи, бъдете най-добрата версия на себе си.

Език на тялото
Смята се, че човек е напълно разположен към събеседника, когато заема положение на тялото, седейки право срещу него. Това обаче не е за нашия случай. На среща трябва да следвате противоположния метод. Разполагайки се зад масата, седнете срещу мъжа леко встрани, откривайки при това неговия поглед към вашия полупрофил и шията ви. Това е едва ли не най-вълнуващата част от женското тяло в невербалния контакт. Наклонете главата си леко настрани и го гледайте като че ли леко през рамо. Установете контакт с очите. В сферата на работните отношения погледът очи в очи се смята за символ на заплаха, а в романтичните отношения, напротив, означава заинтересованост и привличане. Ако се стеснявате да срещнете очите му, гледайте устните му – такъв поглед също има съблазняващи функции.

Докосвания
В зависимост от ситуацията може да допуснете докосвания още на първата среща, само че това задължително трябва да стане като че ли случайно. Тук всичко зависи от вашата фантазия и изобретателност. Постарайте се да направите нещата така, все едно ситуацията е максимално убедителна и вие го докосвате неволно. Но дори и да ви разобличи, не е страшно. Мъжете обичат смелите и решителни жени. Добре е да помните, че докосванията активират сърцебиенето, учестяват кръвообращението и заставят организма да отделя окситоцин, затова е грях да не се използва подобен шанс. Ако сте прекалено скромна и не можете да го прегърнете или погалите, съсредоточете вниманието си върху ръката му – от лакетя до дланта. Тази зона е достатъчно чувствителна, при това такива докосвания не намекват така явно за секс.

Съблазнителният глас е 80 % от успеха
А сега ще чуете нещо наистина неочаквано. В първите секунди на общуването мъжът слуша преди всичко звука на гласа на дамата и чак по-късно анализира смисъла на казаните от нея думи. Психолозите отдавна са убедени, че привличането за мъжа е скрито в тембъра на гласа на жената. Затова един от ключовите елементи, създаващи неповторимост и дълбочина на всеки женски образ, е гласът.

Психологически уловки
„Техниката на присъединяване” е залог и непременно условие за успеха във всяка комуникация. В разговора употребявайте изрази като «Аз съм същата като теб», «Попадала съм в същата ситуация», «Разбирам те напълно», «Ние си приличаме» и т. н. Това създава неосъзната емпатия, тъй като на хората им е приятно да са до някого, който ги разбира и споделя възгледите им.

Заемайте поза, сходна с позата на мъжа, но не прибягвайте до явно копиране, иначе това може да предизвика обратна реакция: партньорът може да помисли, че го имитирате и така да изгубите контакт. Най-добре е да „отразявате” движенията на ръцете или мимиките, те са по-малко осъзнати и вашият кавалер няма да забележи имитацията.