3 съвета за перфектно матирани устни

Матови устни – романтични и съблазнителни !!matte lips

Що се отнася до чарвилата, матовите формули са нож с две остриета. Правилно нанесени, оставят впечатление за изисканост, стилност и представят устните Ви перфектно оформени. Нанесени погрешно, матовите червила предават на устните Ви напукан вид; прави впечатление за неравномерно нанасяне, устните Ви остават сухи и напукани.

Нанасянето на матови червила се разглежда като произведение на изкуството.. Всъщност е лесно, стига да спазвате някои правила.

По принцип, червилата съдържат овлажнители и други съставки, които играят важна роля и оставят устните Ви овлажнени, по-гладки и обемни. Матовите червила не съдържат такъв вид съставки, именно затова са по-трудни за прилагане и по-скоро не са препоръчителни за по-суха кожа. Но това понякога може и да не бъде проблем! Матовите формули може и да не съдържат овлажнителни съставки, но винаги можете да добавите достатъчно преди и след нанасянето на такъв вид червило, за да получите перфектен матов вид по всяко време.

 

Ексфолиране, Ексфолиране, Ексфолиране !!

lip scrubПреди нанасяне на матово червило, започнете с измиване и ексфолиране на Вашите устни, така че да загладите и подобрите тяхната основа. Изполвайте пръстите си, като нанесете малко количество (колкото грахово зърно) скраб за устни. Започнете с кръгови движения да масажирате устните си, за да овлажните устните и да премахнете неравностите по тях. Голяма част от тези ексфолианти съдържат масла, които ще подхранят и почистят устните. Ако използвате редовно матови червила, то тази процедура би трябвало да стане част от Вашето ежедневие.

 

Изберете правилен продукт за подхранване

Lip CareКогато устните са добре хидратирани, червилата се нанасяте по-лесно и цветът се запазва по-дълготраен. Именно поради тази причина е добра идея винаги да носите със себе си балсам за устни; нанасяйте го обилно, независимо дали сте с грим или не.

Важно е да отбележим, че не всички продукти съдържат еднакви съставки. Продуктите, базирани на масла, като вазелена, са особено полезни за кожата на устните, но когато става въпрос за нанасяне на червила, те са по-склонни да бъдат прекалено мазни и нанасянето му става невъзможно. Избягвайте продукти, включващи масло от ший или Витамин Е. Изберете продукти, които да овлажняват, но в състава си да не включват голямо количество масла. Нанасяйте балсам, няколко минути преди да нанесете червилото. Изчакайте да попие и чак тогава действайте.

 

Нюанси, моливи, червила

След като устните Ви са ексфолирани и хидратирани, можете да изберете матов нюанс и продукт по ваш избор. Някои гримьори препоръчват нанасяте на пудра в основата на устните преди използването на такъв вид червило, да постигане на по-издръжлив ефект. Чудесен избор за матирани устни, за всекидневна употреба, са именно моливите, чиято формула е по-мека и кремообразна. Тяхната текстура е по-добра и устойчива, отколкото тази на традиционните червила. Друг вариант е да нанесете молива и върху вече нанесено преди това червило. По този начин ще придадете по-дълготраен вид и червилото Ви няма непрекъснато да избледнява и да се размазва. Светлите нюанси, като телесните – бледо и тъмно кафяви, бледо и тъмно розови, могат да се прилагат с помощта на молив, но за тъмните нюанси, като тъмно червените, това е невъзможно и е подходящо да използвате специална четка за червило, с която да нанесете избрания от Вас тон. Ако чувствате устните си пресъхнали или изпитвате дискомфорт след няколко часа, нанесете малко количество балсам и разтъркайте. Допълнителната влага ще успокои и оформи устните и ще допринесе са по-добър вид, без да добавяте блясък или гланц.matte lips

Надяваме се нашите съвети да са Ви били полезни или може би да сте научили нови трикове за правилно нанасяне на матови червила!