3 “диетични храни”, които гарантирано саботират вашето здраве

“Къде, по дяволите, греша?”

Задавали ли сте си този въпрос напоследък? Давате 100% от себе си в диетата си, но се чувствате като че ли получавате нулев резултата?

Много хора се намират в този омагьосан кръг. Те работят здраво, придържат се към диетата си, но не успяват да видят трансформацията, която искат.

Какво става?

Често проблемът не е усилието или мотивацията. Въпросът е, че включвате определени храни в диетата си, които всъщност не са диетични изобщо. Диетичната индустрия е голям бизнес и за съжаление много компании предлагат продуктите си за здравословни, въпреки че те са точно обратното.

Кои са тези храни?

Ето три проблемни храни, които трябва да изрежете от менюто си веднага.

Кисело мляко с плодов аромат

Ароматизираните плодови кисели мляка са любими на много хора, но мнозина не ги виждат такива, каквито са са: захарни бомби със закъснител. Индивидуалните опаковки на киселото мляко му придават здравословни качества.

Следващия път, когато избирате любимото си кисело мляко, проверете съдържанието на захар. Може да се изненадате и да откриете, че има 15 грама захар на порция.

Разбира се, можете да закупите марки, които не съдържат захар, но тогава ще консумирате нежелани изкуствени подсладители, които могат да бъдат също толкова опасни за вас.

Вместо това, заложете на обикновеното кисело мляко. Овкусете го сами, като добавите шепа пресни плодове и мед.

Продукти без мазнини

Пазете се от всеки продукт, предлаган на пазара, на който пише “без мазнини”. Тези продукти се гордеят, че са без мазнини и това може да е вярно.

Но запитайте се, ако мазнините се отстраняват, какво е добавено? Съдържанието на мазнини е заменено с нещо също толкова нежелателно.

Често това е захар.

Ако се опитвате да загубите телесна мазнина, захарта е също толкова лоша, ако не и по-лоша от мазнините.

Протеинови барове

Последният проблем, с който трябва да бъдете предпазливи, е протеиновият бар, въпреки разпространението му в много диетични програми и планове за хранене. Те могат да изглеждат като чудесна опция, защото съдържат протеини, но отново трябва да се вгледате малко по-близо.

Проверете съдържанието на захар. Повечето протеинови барове имат повече от 15 грама захар на бар. Някои съдържат 30 и дори 40 грама.

За съжаление, много хора са блажено незапознати с тези три проблемни храни. Има ли някой от тях в текущата Ви диета?