Трикове за по-издръжлив лак

На мода винаги е бил и винаги ще бъде перфектният маникюр. Ако ноктите ви са добре оформени, не оставяте излющения лак да загрозява ръцете ви и сте избрали подходящ цвят, вие изглеждате в очите на другите в поддържан вид и с прецизно отношение към всеки детайл. Все пак не може да сте облечени по последен писък на модата, а маникюрът ви да е неподдържан.
Разбира се, най-сложният въпрос е как да запазим любимия си лак за по-дълго време годен за употреба.Как да използваме целия лак, преди да се превърне в негоден?

За съжаление ежедневните дейности, свързани с домакинската работа и неизбежни за всяка домакиня повреждат лака ни. Все пак миенето на съдове, почистването и други дейности са все свързани с ръцете и ползването на различни препарати, които няма как да не повлияят на маникюра ни.

Как да удължим годността на нашия лак

Правилното съхраняване на лака за нокти, има връзка с издръжливостта на лака. Трябва да ги съхраняваме на сухо и хладно място. Дори да ги използваме доста често, трябва да ги прибираме на подходящо място – в шкафа или чекмедже на тоалетката.

Трябва да държим лака далеч от достъпа на кислород. Ако оставяте шишенцето отворено дълго време, сгъстява лака и той започва да се провлачва и не може да се използва. Ако затваряме плътно капачката винаги, когато не използваме лака ще удължим времето на издръжливостта му.

Ако редовно почистваме шишенцето лак, от засъхналия, гарантира плътното затваряне и кислородът няма да може да влезе. Почистете преди да се налакирате, защото после може да нарушите лака от току-що налакираните си нокти.

Никога не правете грешката да разреждате лака, най-вече с лакочистител. Много жени допускат тази грешка,защото мислят, че като го разредят, той вече ще стане годен за лакиране. Веднага след като се разреди има ефект за първите 5 – 10 минути, но вече не е никак издръжлив.Може да се излющи още след няколко часа.

Съвети за това, как маникюра ви да издържи по – дълго време

След основните условия за удължаване издръжливостта на лака и увеличаване на неговата годност, които вече разгледахме, ето и няколко съвета, за да бъде вашият маникюр по-дълготраен.

Обърнете внимание на основата – винаги нанасяйте лак върху добре почистени нокти. Ако има следи от предния лак, ще нарушите гладкостта и на новия и няма да изглежда добре. Ако сте използвали нещо за хидратиране на ръцете и омекотяване на кожичките, трябва добре да премахнете мазнините от ноктите. За тази цел използвайте лакочистител и не слагайте повече крем, преди лакирането.

Нанасянето на лака трябва да бъде тънък слой. Ако прекалено напластявате, ще се създадат балончета или линии. Нанесете само два пласта – те са напълно достатъчни и цветът ви ще бъде наситен.

Никога не забравяйте и върха на ноктите. Трябва да запечатате лака.Това става при слагането на лак точно на върха на нокътя. Често тази стъпка се пропуска.Така водата и влагата проникват между нокътя и лака и намаляват издръжливостта му.

Винаги слагайте топ лак. Това е завършека на маникюра. Никога не го пропускайте.