16 юли – вибрациите на деня + имениците днес

Днес е добър ден за интроспекция и опит за разбиране на хората.

Енергиите са невероятни и ще трябва да видите как те се смесват с личните ви вибрации, за да ги използвате в пълна степен. Ако сте закъсняли да направите нещо, днес е добър ден, за да го прегледате отново и да постигнете известен напредък. Вероятно няма да е толкова трудно, колкото страха от самото му започване.

16-ти включва 3 основни енергии; независимостта на 1, подхранването на 6 и идеализма на 7. 7-цата има тенденция да стои на страна, въпреки че 6-цата в комбинация няма да е толкова очевидна. Не се отдалечавате от другите в усилията си да отметнете някои неща от списъка си със задачи. Фокусът е едно нещо, но изолацията е нещо съвсем друго и вероятно трябва да се избягва.

Имен ден празнуват Юлия, Юлияна, Юлиян, Юлиана, Юлиан, Юлина, Юли.

На тази дата Българската православна църква почита паметта на Св. мъченица Юлия девица. Легендата разказва, че Юлия е родена в Картаген и произхожда от знатно и християнско семейство. Но, когато персийците покорили града, те отвлекли много хора. Юлия, въпреки че по това време била невръстна също попаднала между пленниците. Купил я търговец от Сирия и той дълго време се опитвал да я откаже от вярата й, но Юлия не се отрекла от Христос.