13-те най-добри любовни съвета за всички времена

Започването на връзка всъщност се оказва най-лесната част; поддържането й на здравословно и благоприятно равнище е това, което крие опасности.

Точно затова броят на двойките (минали под венчилото или не), които посещават терапия за двойки, все повече се увеличава – превантивна мярка срещу трудните времена, които рано или късно настъпват… и удължаването на красивите моменти. За да ти дадем едно рамо в любовните ти отношения, ние се допитахме до най-добрите американски експерти и селектира най-ценните им любовни съвети, които са събирали през годините – от ценни житейски философии до малките-големи жестове. Ако ги вкараш в употреба, ще успееш да задържиш отношенията си щастливи и здравословни задълго.

1. ПОНЯКОГА ИЗНЕВЕРЯВАЙ НА НАВИЦИТЕ СИ

Двойките развиват специфична динамика помежду си: начините, по които се свързват един с друг, се повтарят постоянно. Ако промениш начертаната схема и действаш в обратен ред, по позитивен начин ще внесеш нов живот на връзката си. Ако например винаги се ядосваш на гаджето си, когато се мотае, за да свърши някоя досадна домашна задачка, опитай следващия път да се обърнеш към него с по-благ и приятелски тон, а след това му се отблагодари за добре свършената работа. Проработва всеки път.

2. ДОКОСВАЙТЕ СЕ ПОСТОЯННО

Не се съмняваме, че се прегръщате и целувате всеки път, когато се видите и може би обичате да се притискате един в друг замалко след секс. Но простичките жестове като потъркване на рамото му, докато гледате телевизия, сграбчването на ръката му, докато ходите по улицата или галенето на бедрата му по време на вечеря, са перфектен начин да се сближите. Честото докосване на партньора през деня повишава хормоните, благодарение на които се чувстваш добре, което засилва привързаността ви и ви прави по-близки на инстинктивно ниво.

3. НЕ СИ СТАВАЙТЕ ПРИЯТЕЛИ

Да сте си дружки с гаджето, на теория изглежда супер. Но такива отношения могат да съсипят сексуалния ви живот. Ако чисто животинското привличане, което имахте в началото, започне да отстъпва пред връзката ви, която застрашително се превръща в такава между съквартиранти, не те очаква нищо добро. Спести дългите дискусии за моментите, когато си с приятелките си, а сексуалната си енергия запази изцяло за него.

4. ДОСТАВЕТЕ СИ СТАБИЛНА СЕКСУАЛНА ДИЕТА

Ако искаш да поддържаш близостта си с гаджето ти, бъди достатъчно хищна в спалнята. Мъжете се чувстват много по-удобно да се свържат с жените на физическо ниво, без да задълбават в дискусии. За да направиш връзката си по-устойчива, действай с похотта си по същия начин, както го правиш с режима или диетата си – направи я част от ежедневието. Постави си цел да правиш секс поне два пъти седмично и я изпълнявай стриктно.

5. РЕДУВАЙТЕ СЕ, ДОКАТО ГОВОРИТЕ

За да е сигурно, че и двамата имате шанс да изкажете позицията си по време на спор – и да представите гледните си точки една след друга – редувайте се. Докато единият слуша, другият говори и обратното.

6. НАМЕРЕТЕ ПРЕСЕЧНА ТОЧКА

Когато взимате решения заедно, опитайте се да правите повече компромиси. Всеки от вас е добре да напише точно какво иска. Да речем, че обмисляте лятната си ваканция… Ти искаш да отидете на място, пълно с луксозни ресторанти и магазини, а той се надява на някакво екзотично пътешествие, където ще има възможността да мързелува край басейна. Ако желанията ви са ясно и категорично написани черно на бяло, може да успеете да изберете място, което да задоволява нуждите и на двамата. Готин град, малко слънце…

7. БЪДЕТЕ ПО-МАЛКО НЕГАТИВНИ

Има много по-ефективни начини да разсееш оплакванията си от ядосаните забележки на висок тон. Облечи негативния си коментар в два положителни по метода на сандвича. Ако искаш да му направиш забележка за постоянните закъснения, опитай нещо от типа: „Знаеш ли… Обичам небрежността и свободния ти дух, но наистина ме вбесяваш, когато не идваш навреме. Сигурна съм, че ще си останеш мъжа, когото обожавам и когато си точен.“

8. ИЗСЛУШВАЙТЕ СЕ

Когато заедно с гаджето ти имате сериозен разговор, касаещ връзката ви, толкова често си абсолютно обзета от мисълта какво да кажеш, че всъщност не чуваш за какво си говорите. Точно затова е важно и за двамата да повтаряте репликите си взаимно: така ще знаете, че сте останали разбрани и няма да има недоволни.

9. БЪДЕТЕ ТОЛЕРАНТНИ

И двамата не сте перфектни и странностите, които имате, са налице. Вместо да позволите на супер дразнещите си привички да предизвикат изхабяването на огромно количество нерви и от двете страни, по-добре се опитайте да намерите положителната страна на нещата, дори и да е незабележима на пръв поглед. Вместо да се побъркаш, когато започне да крещи пред телевизора по време на мач например, опитай да си припомниш колко много обичаш страстта му, когато се изявява на други места. Ако пък срамежливостта му пред нови хора те дразни, само се замисли колко освежаващо действа да си със срамежлив и непринуден човек пред някой самохвалко, който има нужда да заговори абсолютно всеки присъстващ в стаята.

10. ОТКРАДНЕТЕ СИ ИНТИМНОСТ

Особено важно е да си взимате почивка от сивото ежедневие и да прекарате известно време само двамата – мобилните телефони и интернет също са забранени. Може да си подарите забавно пътуване или просто няколко часа насаме. Целта е просто да си откраднете  няколко интимни момента (дори и да не ходите никъде), за да се отдадете изцяло един на друг без нищо, което да ви разсейва.

11. ПАЗИ ГЪРБА МУ

Може да не си съгласна с гаджето си, когато се скара с приятел или ти разказва колко нечестно е постъпил спрямо него шефът му, но винаги трябва да си на негова страна… и обратното. В противен случай и двамата ще се чувствате, сякаш не можете да разчитате на човека до себе си. Това не означава абсолютно винаги да заемаш позицията „толкова си прав“. Просто го изслушай и му дай да разбере, че си зад гърба му, независимо за какво става дума.

12. ПОХАРЧЕТЕ МАЛКО ПАРИ ЕДИН ПО ДРУГ

Не се налага да изчакваш специални поводи, за да му покажеш колко го обичаш. Всъщност подаръците са по-забавни и многозначителни, когато не са очаквани. Опитайте се да добиете навика да си разменяте мънички символи на чувствата си без специална причина. Все пак… недей да похарчваш цялата си заплата. Целта не е да бъдете разточителни, а да покажете, че наистина мислите за половинката си. Например да му купиш тениска с любимата му група, когато случайно я видиш на разпродажба или да ти подари пижама в любимия ти цвят.

13. БЪДИ ДОБРО ГАДЖЕ

Примири се – никой не може да бъде вечно очарователен. След като вече сте прекарали известно време заедно, първоначалното вълнение неизбежно угасва и приятелят ти започва на моменти да ти се струва досаден. Не си мисли, че чувствата ти са изчезнали, ако ти е малко безинтересен, а и е почти сигурно, че това чувство е взаимно! За да се преборите със скуката, редувайте се да измисляте интересни предложения за среща всеки месец. Запазвай подробностите за себе си и се опитай да бъдеш находчива – не може да се каже, че вечеря, последвана от филм, е нещо особено креативно. Билети за концерт или урок по сноуборд например са доста по-трудно предсказуеми стъпки.

НАСТРОЙТЕ СЪВМЕСТНОТО СИ ЖИЛИЩЕ НА РОМАНТИЧНА ВЪЛНА!

Съвместното съжителство си има своите предимства – честите възможности за секс и компания в четенето на неделния вестник например. Но запазването на хармония при наличието на различните ви вкусове за декорация и поддържането на интригата в отношенията ви могат да бъдат трудни предизвикателства. Ето как  да намерите компромисно решение за щастливото си съвместно гнезденце.

Намерете компромисно решение за цвета. Мъжете си падат по тъмносиво и бежово, докато жените са склонни да харесват по-силни оттенъци като червеното или златното. За да създадете съвместимост в дома си, особено в спалнята, където сте най-интимни, опитайте да боядисате стените в цветове, които допадат и на двамата – шоколадово кафяво или сребристо синьо например.

Махни телевизора от спалнята. Телевизията е най-опасният убиец за интимността. По възможност гледайте любимите си предавания и филми в друга стая, а спалнята използвайте само по предназначение – за сън, секс и гушкане!

Инсталирай регулатор за светлина. Приглушената светлина може би ти изглежда като долнопробно клише, но наистина може да допринесе за настроението, да превърне апартамента ти в уютно местенце и да подхрани секси вибрациите помежду ви.

Създай свое собствено пространство. Въпреки че споделяте едно легло, двамата се нуждаете от отделно, само свое място в апартамента, което да служи за нещо като тихо бягство. Може да е просто един стол, маса в ъгъла, бюро или, ако имаш късмет, отделна стая.

ИЗНЕНАДВАЩИТЕ ГАФОВЕ

Избягвай тези често пренебрегвани уловки в отношенията.

Пренебрегваш финансовите въпроси. Дори и тази тема да е малко неловка, за да избегнете бъдещи недоразумения, се налага да обсъдите кой и за какво ще плаща и колко може да си позволите и двамата.

Държиш се с компанията му прекалено приятелски. Те са негови приятели и той иска да запази тази част от живота си само за себе си. Недей да се присламчваш към компанията им всеки път, когато излиза с тях, използвай това време за себе си и своите приятели.

Никога не спориш. Като не говориш за някой проблем, няма как да очакваш, че ще се разреши. Обясни как се чувстваш, дай му шанс да ти отговори и не позволявай спорът да премине границата на приличието и да избухне в обиди.

Правиш повече компромиси. Ако е невнимателен и не му правиш забележка, най-вероятно ще продължи да се държи зле с теб. Бъди ясна и му кажи, че не ти е приятно да се държат неуважително с теб.

Източник: cosmopolitan.bg