10 + ефективни метода за борба с двойната брадичка, които си заслужават

Двойната брадичка е кожна мастна сгъвка, която се появява в областта на долната челюст.

Този проблем придава на лицето нездравословен вид на подпухналост, тежест и визуална деформация на размерите на лицето.

Добрата новина е, че проблемът може да бъде решен – масаж, физически упражнения, процедури в дома и салона могат да помогнат да се отървете от този недостатък.

Дори младите и слаби момичета могат да получат двойна брадичка. Ето защо решихме да разберем защо се получава и как да се борим с това несъвършенство. В края на статията има бонус, който ще ви помогне да скриете двойната брадичка.

Защо се появява тази упорита двойна брадичка?

  • Възраст

Жените на възраст 45+ са в рисковата зона. В тази възраст кожата губи еластичността си, което води до деформация на овалната повърхност на лицето. Този процес се нарича гравитационна птоза.

  • Драстична промяна в теглото

Драстичното увеличаване на теглото на тялото, както и острата загуба на тегло, могат да доведат до образуване на кожни гънки.

  • Небалансирано хранене
  • Наследственост

Ако сте наследили челюстна структура от родителите си, когато ъгълът между деколтето и брадичката е малък, тогава вероятно ще срещнете въпроса с двойната брадичка.

  • Всекидневни лоши навици

Най-често срещаният навик е да се накланяте и да държите главата надолу дълго време (например, когато използвате смартфон).

  • Разстройства на съня

Не само високите и меки възглавници причиняват лош сън, но и са причината за появата на двойната брадичка.

  • Бременност

Как да се отървете от двойната брадичка?

1. С помощта на физически упражнения

Един от най-простите, но най-ефективните начини да се отървете от двойната брадичка е да правите упражнения. Всичко това, защото не само тези упражнения засягат кожата, но и лицевите мускули. Първите резултати ще бъдат видими след една тренировъчна седмица. Най-важното е да ги правите последователно.

Намерете дебела книга с дебела корица. Поставете я на главата си. Ходете в тази позиция 10 минути всеки ден. С течение на времето можете да разменяте книгата с по-тежка.

Представете си, че от долната ви челюст има висящ товар. Опитайте се да го задържите, като стеснявате мускулите на лицето. Главата ви трябва да се наведе назад. Повторете упражнението 5 пъти.

Опитайте се да докоснете върха на носа си с езика си, след което опитайте да докоснете долната си челюст с езика си. Повторете упражнението 5 пъти.

Отворете широко устата си, нарисувайте въображаема “8” с максимална амплитуда с езика си. Повторете упражнението 10 пъти.

Поставете лактите си на масата, наведете брадичката си върху юмруците. Опитайте се да огънете главата си отпред, като същевременно създавате съпротива с ръцете си.

Затегнете мускулите на лицето и ясно произнасяйте няколко гласни звуци няколко пъти: Ъ, О, И, Е.

2. С помощта на самомасаж

Самостоятелният масаж е ефективен начин да се отървете от двойната брадичка. Подобрява кръвообращението, тонизира мускулите на лицето и помага за отстраняването на вредните вещества от кожата.

Измийте ръцете си със сапун и внимателно ги изсушете. Нанесете крем, гел или масло върху долната част на лицето си, за да помогнете с масажа. Леко плъзнете ръцете си по долната челюст в посоката от лобките към брадичката, без да натискате твърде много. След това повтаряйте същото движение в обратната посока. Всеки път, когато го направите – увеличете скоростта и налягането.

Заменете плъзгащите движения с потупване, а след това с размазани движения. Завършете манипулацията с бавно и леко галене.

Можете също така да използвате естествен мед за тази процедура, ако не сте алергични към него.

3. С помощта на процедурите в салон

Миостимулацията е един от най-ефективните методи за борба с двойната брадичка. Тя помага да получите резултат без упражнения, диета или масаж. Ефектът се осигурява от електрически импулси, които елиминират излишната течност в проблемните области.

Повдигането с радио вълни позволява на човек да се отърве от двойната брадичка за кратко време благодарение на радиовълните със специален звук и честота. Процедурата спомага за подобряване на кръвообращението, ускорява регенерацията на клетките и намалява обема на мастната тъкан.

Лазерната липолиза е друг ефективен метод, който помага да се отървете от двойната брадичка. Ефектът се постига благодарение на действието на лазерно лъчение с ниска интензивност. Мастните клетки се разцепват и изваждат от тялото без хирургическа намеса.

Мини-липосукцията е сериозен метод за борба с двойната брадичка, тъй като мастните тъкани и плачещата кожа се отстраняват хирургично.

4. С помощта на домашни процедури

  • Черна глина

Това е една от най-простите, но най-ефективните маски. Смесете 3 супени лъжици глина с хладка вода и нанесете върху областта на двойната брадичка 1-2 пъти седмично. Ако имате суха кожа, добавете няколко капки от етерично масло.

  • Носете превръзка

Много потребители на интернет дават добри мнения за използването на превръзка и цервикална яка за борба с двойната брадичка. Тези устройства тонизират мускулите, премахват мускулното напрежение, изглаждат повърхността на кожата и подобряват състоянието на мускулните влакна.

Бонус: За няколко секунди скрийте двойната брадичка!

1. Изберете правилните дрехи

Средно деколте разсейва вниманието от проблематичната област на двойната брадичка.

2. Обновете вашата прическа

Опция за обемни коси, които отварят врата. Избягвайте дължина около брадичката. Прическа с къдрици до брадичката ще превърне двойната брадичка в тройна брадичка.

3. Опознайте нови хоризонти в грима

Грима помага да се скрие дори най-видимата двойна брадичка ефективно. Фокусирайте се върху скулите, бузите и очите. Разсейте вниманието от брадичката с помощта на светло червило или блясък на устни. Нанесете някакъв скулптурен прах на долната челюст.

Кой от тези методи смятате за най-ефективен? Защо? Моля, кажете ни за това в коментарите!