Шоколадовият масаж-защо е толкова полезен?

Въпреки че шоколадът е най-доброто ободряващо средство в днешно време, той винаги е имал лоша слава заради това, че пълен с калории и мазнини.

Той е смятан и за един от виновниците за появата на проблемна кожа, тъй като прекалената консумация може да доведе до акне и кожни дефекти.

От няколко години насам обаче темата за шоколада преминава през голям обрат. Все повече СПА центрове по целия свят започват да въвеждат най-новото в грижата за кожата. Това са именно шоколадовите спа процедури.

В тази статия ще ви запознаем с някои от най-важните ползи за от шоколадовия масаж.

Стяга кожата
Кофеинът в шоколада стимулира циркулацията и подобрява притока на кръв. Това, от своя страна, подновява и укрепва кожните клетки, забавя стареенето и стяга кожата.

Богат е на антиоксиданти

Колкото по-черен е един шоколад, толкова по-мощни са антиоксидантните му свойства. Кремовете и лосионите, които съдържат повече от 35% чисто какао, са много по-ефективни, ако искате да съживите кожата си. Антиоксидантите също спомагат за повишаване нивото на колаген и еластин в кожата и по този начин намаляват ефектите от стареенето. Бръчките могат да бъдат третирани с редовни шоколадови процедури, тъй като антиоксидантите намаляват щетите, причинени от свободните радикали в тялото.

Действа хидратиращо
Какаовото масло съдържа големи количества натурални масла и успокояващи вещества, необходими за лечение на суха, груба и лющеща се кожа. Шоколадовият масаж помага за отстраняване на грубата кожа, особено по лактите, коленете и стъпалата. Колкото по-висок е процентът на какаовото масло, което се използва по време на процедурата, толкова по-овлажнена ще остане кожата дълго след приключване на терапията.

Полезен е за здравето
Шоколадът има силата да подобри настроението на човек и да предизвика чувства на еуфория. Дори миризмата на шоколад може да доведе до този положителен ефект върху мозъка, затова шоколадовият масаж е идеален начин да извлечете максимално ползите за здравето си.

Бори се с целулита

Шоколадът съдържа теобромин, който подпомага изгарянето на мазнините и премахва целулита.

Има успокояващ ефект
Сещате ли се за човек, който не е успял да се успокои, след като си е отхапал парченце шоколад? Ние не! По същия начин шоколадовият масаж помага за намаляване на стреса и напрежението и облекчава стегнатите и възпалени мускули