Перманентен грим-плюсове и минуси

Това е вид татуировка, която се прави на най-повърхностния слой на кожата. Пигментите не проникват в по-дълбоките слоеве на епидермиса, затова рискове са минимални.

 

Плюсове

Процедурата е много търсена, защото благодарение на нея дамите изглеждат с идеални вежди, контур на устните или очна линия още преди да станат сутрин.

Благодарение на процедурата се пести време всеки ден, защото може да се избере такъв вариант, че винаги да изглеждате като с лек грим.

Процедурата се използва и за заличаване на вродени или придобити дефекти. Идеална е при прекъсване в контура на веждите или на устните по рождение, изгаряне или удар.

Много подходяща е за жени, чиито устни с напредването на годините са загубили цвета, или за дами, които почти нямат вежди.

Прилага се дори при възстановяване на форма и цвят на ореолите на гърдите, избледнели или нарушени вследствие на кърмене, напредване на възрастта или при някои хирургични корекции.

Правят се опити и за приложение за заличаване на белези от изгаряне или операции, но за това са нужни повече процедури и наистина много добър специалист.

Ефектът е дълготраен – може да издържи от една дори до няколко години.

 

Минуси

Процедурата е болезнена, особено за дамите с по-нисък праг на чувствителност. Затова особено за устните или за ореолите на гърдите може да се поиска поставяне на упойка.

След поставянето на перманентен грим е възможно да се образуват малки ранички. Всеки козметик, който прави процедурата, дава стриктни съвети как трябва да се третират участъците. Някои препоръчват употребата на антибактериален сапун и забраняват категорично да се отстраняват коричките върху раничките.

Ако не се спазва добра хигиена, възможно е да се получи стафилококова инфекция, разраняване на устните, поява на херпеси или конюнктивит.

Задължително трябва процедурата да се прави от професионалист и да се консултират преди това цветовете и желаната форма, защото ако се получи резултат, който не ви харесва, няма да може просто да го изтриете, а ще трябва да го търпите дълго време. Най-честите оплаквания на жени, правили си перманентен грим, са свързани с неправилна форма и недобре подбран цвят. Разбира се, все пак са възможни корекции.

Някои жени може да отключат алергична реакция, въпреки че използват пигменти на растителна основа, които са тествани за алергия.