Кои са подходящите цветове в грима?

Отличният резултат при гримирането не се крие само в техниката на нанасяне на продуктите, но и в правилните нюанси. Понякога изборът на неподходящи цветове може да унищожи цялата ти визия. Ето как да подбираш гримовете си внимателно така, че крайният резултат да бъде отличен.

Молив за вежди

Когато избираш молив за вежди, винаги започвай от цвета на косата: продуктът трябва да бъде с два нюанса по-тъмен. Не забравяй да тестваш молива върху ръката си за липса на червен нюанс, тъй като е почти невъзможно да постигнеш естествена визия при наличието му.

Сенки за очи

Внимавай с нюансите на червено и розово. Те могат да придадат на очите ти възпален вид. Ако все пак решиш да избереш някоя от двете цветови гами, заложи на светлите нюанси.

Руж

Тъмният руж не е добра идея, освен ако кожата ти също не е тъмна. В други случаи подобен нюанс би могъл да бъде сбъркан с възпаление или дори натъртване. Нашият съвет е да заложиш на розовите или на прасковените цветове.

Червило

Оранжевото червило почти винаги подчертава жълтия цвят на зъбите. Този нюанс не е подходящ за всеки. Можеш да го замениш с прасковено червило.