Гримиране за фотография

Трикове за перфектни снимки

Какво прави една снимка перфектна?

Има предварителна подготовка на грима, която е добре да спазите преди да си направите снимка. Плюс това е важно да изглеждате добре на снимки, в които сте тагнати без да знаете във Facebook или друга социална мрежи. Ето няколко съвета, за това как да изглеждате добре на снимки, само с помощта на грим. Това са съвети, които биха били полезни при снимки с професионален апарат или с мобилен телефон.

Основа

Основа за грим

Независимо дали ще си правите фото сесия или не, основата за грим е задължителна. Фон дьо тен, ББ крем или друг продукт, ще помогне кожата ви да изглежда по-гладка и естествена, също ще изравни тена ви. Това ще помогне на фотоапарата да заснеме снимка със сияйна кожа, подчертаваща красотата ви.

Използвайте матови цветове

Матовите цветове

Основния плюс на матовите цветове е че нямат блясък и ще избегнете отразяване на светлината на светкавицата от фотоапарата.

Естествена светлина

Естествена светлина

За най-добри резултати правете снимки на естествена светлина. Изкуственото осветление може да промени външния ви вид. Всички сме имали ситуация, когато сме положили огромно количество усилия, за да направим грима си перфектно преди да отидем на клуб. Но когато направим снимката и я погледнем, започваме да се чудим “Какво се е объркало?“. Отговорът е светлината.

Използвайте пудра в златист тон

Пудра златист тон

Златистите тонове на пудрата са идеални за снимки. Другите видове пудра отразяват светлината и кожата ви може да изглежда мазна на снимката.

Коректор под очите

Коректор под очите

Ако не искате да изглеждате като зомби на снимките, трябва да прикриете тъмните кръгове под очите. В повечето случай малко коректор върши перфектна работа. Съживява погледа и на снимката ще изглеждате лъчезарна и свежа.

Заложете на богати цветове

Богати цветове

Когато става въпрос за сенки за очи, опитайте се да избегнете пастелните тонове. В комбинация със светкавицата на апарата, резултатът не е никак впечатляващ. за сметка на това, богатите и дълбоки цветове на сенките ще подчертаят очите ви. Ако не искате да рискувате с прекалено смели цветове, заложете на натурални тонове като златисто или шоколадово кафяво.

Черна очна линия и спирала

Черна очна линия и спирала

Много експерти препоръчват използването на очна линия и спирала в черно при заснемане на фото сесии. Заложете на по-тъмен цвят /черно или кафяво/ за да придадете контраст. Именно контрастът ще направи очите ви да изглеждат по-големи и отворени. Всички искаме това, нали?

Руж

Руж

Без руж, лицето ви ще изглежда като платно, особено ако светкавицата е включена. Ружът помага за разграничаването на отделните зони на лицето и добавя сладка червенина на бузите. Не се увличайте прекалено в използването му, за да не постигнете обратен ефект.

Не пропускайте червилото

Червило

Ако решите да не използвате червило, рискувате устните ви да се слеят с останалата част от лицето ви. Отново заложете на контраста и подчертайте устните си с красиво червило.

Проверете зъбите си

Проверете зъбите си

Няма по-неприятна изненада от това да откриете, че имате червило по зъбите, чак когато погледнете снимката. Направете проверка на зъбите си преди да застанете пред фотоапарата.

Още интересно от нашия блог: Как да избелим зъбите си в домашни условия?

Проблемът: зачервени очи

Червени очи

Ако забележите, че очите ви са зачервени, използвайте капки за очи. На пръв поглед този малък детайл може да съсипе снимката ви.

Бронзант

Бронзат

Прекаляването с бронзанта е често срещана грешка при гримирането, но това не означава, че трябва напълно да го пропуснете. Просто се уверете, че Не сте го пропуснали, но и че не сте се престарали.

Миглите

Миглите

Накрая, дори и да сте притежателка на гъсти мигли, с добавянето на няколко снопчета в края на окото, ще постигнете страхотен ефект.

Ключиците и врата

Ключицата и врата

Не забравяйте, че няма да снимате само лицето си. Вратът и ключиците ви вероятно също ще присъстват на снимката. Постарайте се тенът навсякъде да е еднакъв и да подчертаете женствената красота на ключиците.

Веждите

Веждите

Никой не харесва неоформени вежди, а те са наистина забележими в една снимка. Почистете веждите си и ги оформете с молив за вежди.

С тези полезни съвети, ще направите страхотни снимки, с които да се изфукате в социалните мрежи. Има много други тънкости за заснемането на хубави снимки, но това са само част, от които да изпробвате, когато се гримирате за снимки. Ако сте открили тайна, която прави снимките ви по-уникални и впечатляващи, можете да я споделите с нас в коментарите.

Източник и снимков материал allwomenstalk.com