Пролет 2015: Модерните цветове за сезона

През пролетта на 2015 година, на модната сцена ще властват хладните, меки и фино топли цветове, вдъхновени от природата. През този пролетен сезон ще наблюдаваме преминаване от по-студените към по-топлите земни цветове. Електрическа, ефирна комбинация от ярки, бледи и земни цветове в неутрални нюанси, ще инспирират дизайнерите за пролетните им колекции през 2015 година. Елементи от ретро изкушения, фолклорни и флорални мотиви, както и тропически пейзажи ще са модерни в по-топлите месеци на пролетно-летния сезон.

Водещ цвят в дамската мода ще бъде аквамаринът.

Това е свеж син цвят с усещане за мечти. Хладен и успокояващ, ефирен, цветът аквамарин е нюанс с водно усещане. Успокояващ и просторен, този син цвят е редуктор срещу стреса.

Цвят: Подводно синьо

Един ободряващ нюанс на тюркоазения цвят – подводното синьо внушава усещане за безгрижна игривост. Този тон предлага усещане за бягство, тъй като напомня за тропически океан. Този смел цвят е енергизиращ и може да ни пренесе в екзотичен рай, който е приятен и приветлив, дори и да е само фантазия.

Цвят: Кристално зелено

Този цвят не е често срещан в колекциите на модните дизайнери, но въпреки това го забелязваме от време на време. Кристално зеления цвят е успокояващ, свеж, хладен и освежаващ с ментово сияние. Материи в този цвят изглеждат смели и красиви.

Цвят: Класическо синьо

Надежден и внимателен, класически синия свят вдъхва спокойствие, увереност и хармония. Този свят служи за основа в пролетно-лятната палитра на 2015 година. Точно както морето, този класически син цвят се възприема като тактичен и интроспективен.

Цвят: Печени бадеми

Целия баланс на прохладната пролет 2015 е в този цвят – печен бадем. Напомнящ загар от слънцето, цветът печен бадем предлага топлина и е показателен за топлите дни на пролетта и лятото. Естествен цветен тон, който говори за автентичност и натуралност.

Цвят: Ледена ягода

Секси наименованието на този цвят е намек за охладен и освежаващ десерт, а топлината му е доста привлекателна. Деликатен и чаровен, цветът ледена ягода е смесица от други цветове, които предизвикват розовеещо чувство, излъчващо ласкателство и блясък.

Цвят: Мандарина

Спонтанна и общителна, мандарината е сочен портокалов нюанс, който е тонизиращ и приятен за окото. Цветът мандарина е поразителен и е достатъчен, за да добави жизненост на един модел. Добронамерен и приятелски, също и леко агресивен, този забавно-нежен цвят ви подканва с усмивка.

Цвят: Яйчен крем

Точно както подсказва името му, яйчения крем е вкусен и възхитителен жълт нюанс. Сладък и слънчев, цветът яйчен крем е ликуващ тон, който навява приятни мисли за отдих и комфорт. Ангажира с мекотата и топлината си, този цвят е изпълнен с добри чувства, фини и приветливи тонове, освен това не е претенциозен за комбиниране.

Цвят: Марсала

Интересен с индивидуалността си и контрастните си нюанси, цветът марсала е един от основните в пролетно-лятната палитра на 2015 година. Чувствен и дързък, цветът марсала е дързък тон, който подхранва, вдъхва доверие и стабилност на тялото, ума и душата. Много прилича на виното от сорт марсала, от където идва и името му. Този силен нюанс включва топлината и богатството на богатия вкус на виното. Цветът е земен и червено-кафявите му основи, добавят изтънченост и натуралност.

Цвят: Ледено сиво

Този цвят ще бъде по-доминиращ при мъжката мода, отколкото при женската през пролетно-летния сезон на 2015 година. Ледено сивото е ненатрапчиво сиво, на фона на което другите цветове изпъкват и да заемат централно място. Натуралнен и сърършен, ледено сивия цвят е цвят неподвластен на времето. Спокоен и неутрален, сивия цвят е винаги модерен.

Цвят: Мрачно синьо

Отново водещ при мъжката мода, мрачно синия цвят напомня за небето преди смрачаване. Спокоен и с безброй възможности за комбиниране, този син нюанс е модерен и привлекателен.

Цвят: Дървесна корона

Естествен, дървесно зелен нюанс. Добра основа за други цветове, този нюанс е вдъхновен от природата, което предполага успокояващо присъствие. Близък до основата на природата, този зелен оттенък ни кара да дишаме бавно и дълбоко, помага на сърцето, успокоява и отпуска, също така и забавя производството на хормони на стреса.

Цвят: Орлови нокти

Този цвят е тропически зелен тон, който може да се опише най-добре като природно неутрален. Един класически жълто-зелен цвят, който може да бъде комбиниран с почти всичко, както и да заблести самостоятенло. Орлови нокти е цвят на листа, трева, растения, прясно окосена трева, процъфтяващо палмово клонче.

Цвят: Пясъчен

Пясъчният цвят е стабилен и обоснован тон. Силен и дървесен, пясъчния цвят е сложно неутрален с лека топла нотка. С мирис на почва, този цвят ни връща към природата. А това е красиво и незабравимо.

Цвят: Титан

Силен, мъжествен и твърд, титана е сив нюанс, който говори за безвремие. Класически и изискан, титаниевият цвят е гаранция за стил. Траен и практичен, този основен сив нюанс има класически привкус.

Цвят: Лавандула

Цветът лавандула е нюанс, богат на носталгия. Уникален тон, който добавя изненада към палитрата на пролетно-летния моден сезон на 2015 година. Лавандулата е нюанс, който вълнува окото, творчески оттенък, този, който ще добави отличителен белег към аутфита, независимо дали го носите самостоятелно или в комбинация с някой от другите модерни цветове за 2015 година.

източник и изображения pantone.com