Къде и как да сушим дрехите в апартамента? 6 полезни съвета

Би било чудесно, ако лятото продължавате цяла година, така че дрехите и бельото да се сушат на открития балкон.

За съжаление дъждовните и облачни дни отнемат по-голямата част от годината. По това време влажността на въздуха както у дома, така и на улицата е твърде висока, за да може прането да изсъхне бързо. Ето защо хората трябва да измислят различни трикове, за да намалят времето за сушене.

Как да сушим дрехите на закрито? Ще обсъдим няколко полезни съвета в тази статия.

Къде да проснем дрехите

За да изсушите бързо дрехите си, трябва да изберете подходящите помещения. Не се препоръчва да се сушат дрехи в спалните и хола. Да, като правило тези стаи са по-големи от другите и имат големи прозорци, но в същото време висока влажност може да доведе до образуването на мухъл. А именно, в спалнята и хола хората прекарват по-голямата част от свободното си време. Мухълът може също да повлияе на вашето здраве.

Вентилацията е най-важното нещо.

Честото простиране на дрехи в определено помещение ще доведе до по-висока влажност на въздуха. И това е свързано с няколко проблема наведнъж. Първо, причинява мухъл. На второ място, поради повишената влажност ремонтът може да бъде развален. Например тапетите могат да паднат, ако са залепени за лепило с ниско качество. Трето, самото пране ще изсъхне по-бавно от обикновено. Затова е важно да се проветрява помещението възможно най-често. Ако изсушите дрехите в кухнята, трябва редовно да включвате абсорбера. Той също се справи с висока влажност в стаята. 

Време за пране 

За съжаление, поради тежкия работен график, много хора предпочитат да пуснат пералня вечер. Но идеалното време за пране е рано сутрин, особено през зимата. Препоръчва се да се проснат дрехите сутрин или следобед, така че да прекарват повече време на слънце. Така те ще изсъхват по-бързо и у дома няма да са толкова влажни.

Поставете прането на слънчево или топло място

Топлината и слънцето са най-добрите ви помощници, които ускоряват изсушаването на дрехите. Ето защо е най-добре да поставите прането в топло помещение. Ако стаята е слънчева не забравяйте да оставите сушилника до прозореца.

Използвайте закачалки

Не е необходимо да простирате дрехите точно на въжета. Много по-ефективно е да ги поставите на закачалки. Така че те не само изсъхват по-бързо, но и ще изглеждат по-малко смачкани. И някои неща дори няма да трябва да бъдат сгъвани. Можете веднага да ги преместите от простира в гардероба, без да ги сваляте от закачалките. 

Влагоабсорбатор

При силна влажност ще помогнете да се справите не само сушилнята, но и с модерните устройства. Например, в магазините се продават ефективни абсорбери на влага. Тези устройства ще намалят времето за изсъхване на дрехите и ще отстранят други проблеми, които могат да бъдат причинени от висока влажност в къщата.

Как предпочитате да сушите дрехите си в апартамента?