Как да пазаруваме обувки онлайн?

Онлайн магазините и пазаруването от тях предоставят възможността да намерите желания продукт на доста по-ниска цена, но също така крие и някои рискове. 

Един от най големите рискове при онлайн пазаруването на обувки е, когато дългоочакваната пратка пристигне, отворите кутията и мечтаните обувки се окажат един или два размера по-малки или по-големи.

Ето няколко съвета как да избегнете този момент:

За да определите правилно размера на крака си, препоръчваме да извършите действието “измерване” в края на деня, когато краката ви са поотекли. Тогава те увеличават размера си съвсем мъничко, но достатъчно да ви създадат проблеми, ако обувката се окаже по-тясна.

Ето как най-точно да измерите стъпалото си:

– Измервайте краката си, докато сте стъпили на тях, при това измервайте и двата, възможно е единия да се окаже по-голям от другия. В такъв случай вземете размера на по-големия за основа.

– Вземете лист хартия и стъпете на него.

– Очертайте крака с молив, като внимавате моливът да е абсолютно хоризонтален през цялото време. Ако е под ъгъл може да даде грешни резултати.

– За да измерите точно дължината трябва да премерите разстоянието между двете най-отдалечени точки на очертанието на крака ви.

– Получения резултат е размера на вашите крака, както и дължината на стелката, характеристика, която често се споменава в описанието на обувките, предлагани онлайн. Обърнете внимание и на милиметрите – те ще ви помогнат по точно да определите вашия размер.

И така след като сте извършили тези действия, можете да преминете към избирането на модел обувки. Обърнете внимание на това че различните производители използват различни мерни единици, а това води до различни размери, посочени от търговците за един и същи номер обувки. В такъв случай най-добре да се водите от размера на стелката.

Успех в онлайн шопинга!