Как да излъжем без да ни хванат?!

На всеки се е налагало поне веднъж да изрече някоя малка благородна лъжа, за да пощади нечии чувства. А защо не и за да се пошегува с някой ? Искате ли да излъжете врага си за отмъщение или да си направите шега с приятели? Ето как да го направите и да Ви се размине!

Съвети при изричането на лъжиПрактикувайте актьорските си умения преди да излъжете

Застанете пред огледалото и изречете лъжата. Наблюдавайте изражението на лицето си, дори и при най-малката усмивка могат да Ви хванат. Позволете на актьора/актрисата във Вас да се изяви и забравете за емоциите си.

Представете си, че не лъжете

Представете си, че се опитвате да убедите сестра си, че утре извънземните ще нападнат земята. Замислете си как Вие ще се почуствате, ако това е истина – страха в гласа Ви, може би заекване, треперене на тялото, слабост в гласа и липса на концентрация. Ако попринцип сте емоционален и чуствителен човек, никой няма да се учуди, ако забиете глава в ръцете си и започнете да подсмърчате. Така ще събудите съжаление в събеседника си и той ще Ви повярва.

Не преигравайте

Ако се вживеете твърде много в ролята си, рискувате да Ви заподозрат в лъжа. Бъдете естествени, да не изглежда сякаш преувеличавате. Просто кажете лъжата така, както щяхте да я изречете, ако беше истина.

Не се ядосвайте, ако не ви се вържат на лъжите

Не се сърдете и не изпадайте в истерия, ако хората, които се опитвате да излъжете не Ви повярват или Ви обвинят в лъжа. Запазете спокойствие и подхвърлете нещо от сорта на „После да не кажете, че не съм ви предупредил/а“, след това просто си тръгнете. Има шанс те да повярват на лъжата Ви, ако ли не опитайте отново или се откажете.

Бъдете правдоподобен/а

Независимо дали „жервите“ Ви са от по-наивните или са хитруши, изберете лъжа, в която биха могли да  повярват.

Никога не се вярвайте на всичко, което ви казватСъвети:

  • Сдържайте смеха си, докъто лъжете. Опитайте се да изтриете самодоволната си усмивка от лицето, защото все още не знаете дали лъжата Ви се е превърнала в истина за „жертвата“ Ви.
  • Не докосвайте тялото си постоянно докато лъжете, също така не отмествайте погледа си в различни посоки. Тези знаци могат да Ви изиграят лоша шега.

Предупреждения:

  • Някои хора са по-чуствителни и биха се разстройли, ако хванат някой да ги лъже. За това бъдете изключително внимателни с този тип хора.
  • Колкото и да е болезнена истината по-добре я кажете, особено на хората, които имат доверие във Вас. Много по-лесно е да загубите доверието на даден човек, отколкото да го изградите.
  • Можете да се пристрастите към лъжата! Не се увличайте!