Жените се влюбват 7 пъти годишно, 6 от тях в обувки

Жените се влюбват 7 пъти годишно, 6 от тях в обувки

Истината е жените си падат по обувки.

Този факт едва ли ще изненада някой. Нежната половина от човечеството обожава обувките, като почти всеки от нас има поне по една дама около себе си, която обича да ходи на шопинг за дрехи и най вече за обувки.

За повечето представителки на нежния пол, пазаруването на обувки е вид релаксиращ метод, който ги отделя от трудното и на моменти досадно ежедневие. Жените са пословични с това, че често посещават магазините за обувки, а огромна част от тях имат по повече от десет различни чифта обувки, които варират от гуменки, през обувки за ежедневието и се стигне до дамски боти и обувки на токчета. Последният вид обувки определено е слабост на дамите, а и не само.

shoeheader

За много мъже жената, която носи обувки на висок ток е в пъти по-привлекателна от тази, която не обича да носи такива. Високите токчета днес се използват от дамите, както за подчертаване на тяхната фигура и женственост, то и за съблазняване на силната част от човечеството. Видовете обувки с токче са хиляди, а украшенията по тях варират от скъпоценни камъни през дамски обувки с флорални мотиви и животински принтове, до лачени обувки на ток, ботуши с ток или дамски боти на високо и тънко токче или съвсем обикновено такова.

Около 60% от жените имат над 30 чифта обувки, а много от тях обичат да харчат по над 300 долара за обувки през годината. Логично се стига и до факта, че голям процент от тези жени не харесват последните обувки, които са си купили. Поради тази причина расте и продажбата на обувки онлайн. Много дами не харесват последната си придобивка и решават да я препродадат по интернет. Манията по обувките сред жените не е от днес или вчера, като исторически хроники ни съобщават за това, че дори Мария Антоанета е притежавала над 500 чифта обувки, нещо за което могат да и завидят доста нейни съвременници, като в същия момент тя е била екзекутирана на високи токчета.