8 хранителни продукта, които трябва да избягвате

Фактът, че храната влияе на здравето ни е безспорен. Но някои продукти ни вредят, защото ги употребяваме доста често. Това се отразява на външния ни вид.

Може да забележите, че кожата ви е станала много по-суха, ноктите ви по-чупливи или имате косопад.

В следвайте редове ще ви представим списък с някои от продуктите, които съсипват визията ви и ви състаряват заради прекалено честа употреба.

Кафе

Вечният дебат за ползите и опасностите от кафето продължава. Учени са сигнали до извода, че пиенето на кафе е добро, и не увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания.

За жалост обаче любовта към кафето е изпълнена с много дехидратация. Кофеинът има диуретичен ефект. Ако не изпиете допълнителна чаша вода за всяка кафе, която пиете, кожата ви може да изглежда суха и отпусната.

Ето защо Елизабет II се радва на крепко здраве и дълг живот.

Пикантни подправки

Поради склонност към розацея (съдова мрежа или „звезди” върху областта на лицето с тънка кожа) не може да ядете люта чушка, хрян, уасаби и горчица. Лютите подправки активират кръвообръщението, което води до приток на кръв към съдовете на лицето и стимулира появата на розацея.

Този ефект се среща и като „пикантно лице, тъй че внимавайте.

Мляко

Всички млечни продукти са източници на протеин, които теоретично могат да провокират алергични реакции с обриви на кожата и сърбеж.

Млякото е една от основните причини за появата на акне при хората след 40-годишна възраст.

Алкохолни напитки

Алкохолът може да се нарече полезен, но само в малки количества. Тогава той помага в борбата със стреса и намалява холестерола. Въпреки това той може да е много вреден за кожата, защото той отстранява водата от тялото даже по-активно и от кафето.

Следователно за всяка изпита чаша вино е редно да изпиете поне 4 чаши чиста вода. Кой обаче прави това?

Риба

Едва ли сте очаквали точно тя да влезе в този списък, но рибата носи една опасност – тя може да бъде наситена с токсичен живак.

Периодичната консумация дори на микроскопични дози живак причинява бърза загуба на коса, което е само върхът на айсберга, тъй като живакът има опасни последици за организма като цяло.

За да избегнете риска не купувайте големи океански риби. Живакът обикновено се натрупва в рибата тон, акулата, сафрида и рибите с големи глави. Хапвайте риби като скумрия или мерлуза.

Месо

Опасно не самото месо, а неговото количество. Ако в диетата ви има твърде много от него, това се отразява негативно на състоянието на бъбреците и ставите ви.

Пикочната киселина се натрупва в тях, което причинява възпаление, провокира развитието на артрит, подагра и хронично бъбречно заболяване.

Сушени плодове

В сравнение със сладкарските изделия те изглеждат безобидни. Нещо повече – те са полезни, защото имат калии, магнезии, фибри витамин А и Б. Сушените плодове са източник на прости захари, но от прекомерно честата им употреба може да получите бръчки на ранна възраст.

Излишната захар причинява гликиране на колагеновите влакна и нарушава процеса на регенерация на кожата.

Плодове и цитруси

Определено са много полезни, но за зъбите ни срещата с тях е истинско изпитание. Органичните киселини унищожават зъбния емайл, което води до чувствителност на зъбите и образуване на микропуккнатини върху него.