7 неща, за които помага топлата вода

Ако всеки ден се пие преврена вода разрешават се повечето здравословни проблеми.

Топлата или горещата вода не съдържа тежки метали и други вредни съединения, които могат да се намерят в чешмяната вода и които се трупат в организма и предизвикват големи здравословни проблеми. Ако вземете чешмяна вода и я оставите да ври поне пет минути, след като се охлади ще забележите на дъното гъста утайка от вредни материи.

А ето и какво е полезното влияние върху организма от пиенето на топла или гореща вода.

1. Пиенето всяка сутрин на една чаша топла вода пречиства кожата и се препоръчва на хората с проблематична кожа, като суха кожа, акне.

2. Топлата вода отпуска мускулите и се препоръчва да се пие като отлично средство за облекчаване на менструалните болки.

3. Сутрин преди закуска и половин час след закуска една чаша топла вода стимулира работата на стомаха и разрешава проблемите с подут стомах и газове.

4. Пиенето на топла вода сутрин преди закуска помага за пикочните инфекции и намалява киселините в стомаха.

5. Редовното пиене на топла вода помага циркулацията и изпотяването и изхвърля токсините от тялото, което улеснява работата на бъбреците.

6. Ако изпиете една чаша топла вода един час след закуска, ускорява се метаболизма и изгарянето на калориите.

7. Редовното консумиране на топла вода помага при астма; хълцането, а отделно от това дава допълнителни сили при настинка и кашлица