6 холивудски звезди, които решиха да се оттеглят от екрана

На пръв поглед, да успееш да пробиеш в Холивуд, е сбъдната мечта. Със сигурност е въпрос не само на талант, но и на страхотен късмет. Около теб се леят слава, пари и какви ли не благини – кой ли не би искал това?

Но да бъдеш успешен в Холивуд все пак си остава просто работа. Работа, която изисква много жертви, много време и много енергия.

На всичкото отгоре, докато сумите в чековете са огромни, актьорите постоянно рискуват да сринат репутацията си, избирайки неподходяща роля или проект, който може да срещне сриваща критика.

Всички тези неща могат да оставят трайно петно върху репутацията на всеки актьор.

От другата страна животът на известните може да бъде доста емоционално изтощаващ и това да доведе до решението на някоя звезда да напусне пътя на славата.

Днес ще ви разкажем за няколко много известни актьори, които решиха да се оттеглят от екрана и от Холивуд и да заживеят нормален живот.

 

Рене Русо – с малко филми зад гърба си, Рене Русо сякаш изскочи от нищото и се превърна в лице на не един иконичен филм през 90-те години. След 2000г. Рене Русо започна да снима все по-малко филми и просто така изчезна за цели 6 години. Актрисата се завърна в света на киното през 2011г. с роля в “Тор”, където влезе в ролята на богинята майка на самия Тор. Имаше спекулации, че Рене се е оттеглила от професията заради психично разстройство, но тя отрече в свое интервю и разкри, че просто е имала нужда от почивка, тъй като работи ит 9-годишна. Тя споделя още, че през тези 6 години се е отдала на градинарство.

 

Шон Конъри – Последният филм с участието на сър Шон Конъри е “Лигата на необикновените”, който се завъртя през 2003 г. Тук не включваме анимационният филм “Сър Били”, в който актьорът участва като озвучава един от героите. Оттогава насам 87-годишният Шон е в затишие, а беше един от големите актьори на ХХ век. Днес шотландецът може да бъде забелязан на мачовете на любимия си футболен клуб “Рейнджърс”, но не и на снимачната площадка, а останалото време прекарва със семейството си. И не, че не му предлагат баснословни суми, за да се завърне на екран, просто той не желае повече да застава пред камерата.

 

Бриджит Фонда – тя започва кариерата си едва 5-годишна и до 90-те се развива отлично, превръща се в икона. Но след 2000г. нещата около нея затихват постепенно. Позната като филмова актриса, тя отхвърля роля в сериал, който се оказва големият хит “Али Макбийл”, който изстреля Калиста Флокхарт сред звездния небосклон. Но Фонда има добра причина да изчезне от публичното пространство – тя създава семейство и никога повече не поглежда назад.

 

Джо Пеши – През 1990 г., Джо Пеши получи “Оскар” за ролята си на Томи ДеВито в “Добри момчета”, а преди това го гледахме в култовата драма “Разяреният бик” и “Какво се случва в Америка”. Ролята на нехранимайко и гангстер в “Сам вкъщи” за Джо Пеши беше нещо като шега работа. След това игра в драмата на Мартин Скорсезе “Казино” и заедно с Робърт Де Ниро в “Добрият пастир” (2006) . През последните 10 години обаче Пеши не е на снимачната площадка, като според официалната версия – 75-годишният актьор се занимава с музика. Ако съдим по интервюта давани от него по-рано, то той просто е отегчен от Холивуд и уви няма никакви намерения да се завърне на екран.

 

Камерън Диас – През 2015 г. актрисата Камерън Диас се омъжи за китариста на Good Charlotte Бенджи Мадън и след това забрави за Холивуд, планирайки бременност. В началото на тази година стана известно, че опитите на съпрузите са успешни – Диас чака първородната си рожба! Дали Кам ще се завърне след това на снимачната площадка – никой не знае, но съдейки от нейните последни интервюта, то тя по-скоро не иска да се връща на работното си място.